Deze zomer zullen we misschien de Spaanse costa, Franse bergen en het Italiaanse eten aan ons voorbij moeten laten gaan. Het Coronavirus zorgt ervoor dat we met zijn allen verkeren in een onzekere en absurde periode. Lastig, vooral nu de zomervakantie nadert. Voor veel Nederlanders is de zomervakantie heilig. Waar kunnen we nu heen om tot rust te komen?

Boekingen in Nederland stijgen in een absurd tempo

Veel mensen kiezen er voor een zomervakantie in Nederland te boeken. Sterker nog… Er zijn zelden zoveel huisjes en andere accommodaties geboekt in Nederland als nu. Zo ben je in deze onzekere tijd in ieder geval verzekerd van een momentje rust en weg van huis in de zomer. Ook Natuurhuisje.nl merkt een enorme toename aan reserveringen. Het lijkt er dus toch op dat de Nederlanders zich inderdaad klaarmaken voor een vakantie in eigen land. Natuurhuisje.nl zag in de meivakantie een verdubbeling in boekingen en ook vakantieparken zoals bijvoorbeeld Belvilla meldt een stijging van 40% in boekingen.

Ongekende natuur in Nederland

Wie denkt dat Nederland op het gebied van natuur niet veel te bieden heeft, heeft het bij het verkeerde eind. Tim van Oerle, oprichter van Natuurhuisje.nl, verfijnd vogelspotter en natuurliefhebber, verklapt een aantal van de Nederlandse goudmijnen. Hij ziet een expliciete toename aan boekingen in het oosten van het land. Nederland kent gebieden vol heuvels, glooiende landschappen en wijngaarden. Je kan je in het buitenland wanen, terwijl je nog geen uur of twee van huis bent. En het waarderen en verkennen van de Nederlandse natuur is iets wat volgens Tim een beetje is verdwenen. Volgens hem hoef je niet naar Azië of Afrika, o.i.d. om te genieten van wonderschone natuur. Wellicht dat we dit in deze gekke tijden toch iets kunnen leren en de Nederlandse natuur herontdekken en meer leren waarderen.