Costa del Sol? Lesbos? Mallorca? Het zit er mogelijk deze vakantie niet in om een reisje buiten de grens te boeken. We moeten Nederland dus gaan herontdekken. Studenten Sjoerd Berning en Eva van Eck komen met een nieuw initiatief: AvonTour, een (avontuurlijke) verrassingsreis in.. Nederland!

“Ook onze vakantieplannen liepen in soep. Eva en ik zijn echte buitenfanaten. Eens in de zoveel tijd doe ik mee aan survivalruns en rol ik lekker door de modder. Eva vindt het leuk om een tentje mee te nemen en wakker te worden in de natuur. We vroegen ons af, wat zou je nog wel kunnen doen deze zomervakantie? Kunnen we dit niet combineren?” vertelt Sjoerd Berning.

“Het idee is dat de vakantieganger niet van tevoren weet waar hij of zij heen gaat en waar diegene gaat slapen. Er zijn al verrassingsreizen buiten Nederland, maar dit idee is uniek.”, vertelt Eva van Eck.” Berning: “We willen dat Nederlanders hun land weer meer gaan waarderen. Want Nederland barst van het avontuur.”

Voor het boeken van de reis geef je van tevoren aan hoeveel dagen, hoeveel mensen en of je kinderen meeneemt. En pas op het allerlaatste moment weet je wat je gaat doen.

Nu is het duo is nu op zoek naar accommodaties en leuke activiteiten om te doen. En ze willen beginnen met een crowdfunding. Als je investeert in AvonTour zorg je ervoor dat deze reizen werkelijkheid worden. Daarbij is het eigenlijk een voorverkoop die later wordt omgezet in een reisje.