Hoera! Je bent genomineerd …

Hoera! Je bent genomineerd …

Je bent genoemd in het verhaal op Instagram van je beste vriend, met de uitnodiging om mee te doen aan de vijf kilometer challenge. In deze challenge is het de bedoeling vijf kilometer hard te lopen, om vervolgens vijf euro te doneren aan een goeddoel naar keuze. Ten slotte nomineer je vijf vrienden of familieleden om hetzelfde riedeltje te herhalen. Hoewel je misschien sceptisch bent over deze challenge, blijkt dat het toch een aantal goede punten met zich meebrengt, die verder gaan dan alleen een rondje joggen. Dus trek je hardloopschoenen maar aan.

‘Wij-gevoel’

Allereerst is het handig om te weten waarom mensen eigenlijk meedoen aan een challenge die zo populair is op Instagram? Psycholoog Huibrecht Boluijt legt uit wat ervoor zorgt dat mensen meedoen aan dit soort activiteiten. De motivatie kent verschillende redenen. Echter, is volgens Huibrecht de voornaamste reden het ‘wij-gevoel’. Dit is een belangrijk gegeven, naast het feit dat je heel strikt kan zeggen, dat sporten zorgt voor een betere psychische gezondheid.

Waarom de challenge juist nu voordelen met zich meebrengt

In deze nogal gekke tijden brengt deze challenge een aantal voordelen met zich mee. Zo staat het toe even te kunnen bewegen in de buitenlucht. Dit kan het lange binnen zitten een beetje doorbreken. Maar het is ook zo dat een challenge als deze een verbindende factor kan hebben. Een gevoel van: ‘Wij doen dit samen’.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *