Met de sluiting van alle sportscholen zakte de moed bij de meeste al in de schoenen. I.v.m. het coronavirus werden eerder alle sporttrainingen en wedstrijden al afgelast, en nu ook nog eens geen sportschool. Wat nu?

 De meeste mensen zoeken alternatieve manieren om fit te blijven. De hardloopschoenen, racefietsen of skates worden massaal weer uit de kast getrokken. Ondanks het advies zoveel mogelijk binnen te blijven, stikt het buiten van de mensen die tot wanhoop gedreven zijn en zo toch in beweging willen blijven.

Gelukkig kwam er al snel meer duidelijkheid betreft de sportactiviteiten: “voor jongeren tot en met 12 jaar geldt dat zij geen 1,5 meter afstand dienen te houden tijdens het sporten. Sporten is georganiseerd met begeleiding en is enkel in de buitenlucht toegestaan.  Er is geen maximale groepsgrootte. Jongeren tot en met 18 jaar moeten wel 1,5 meter afstand tot elkaar houden. Ook sporten zij georganiseerd met begeleiding in de buitenlucht. Er is geen maximale groepsgrootte”, meldt de Rijksoverheid.

Ook ik heb afgelopen week mijn eerste aangepaste hockeytraining weer gehad. Bij binnenkomst op de hockeyclub werden wij begroet door een vrouw met een feloranje hesje aan. Zij riep naar ons “hebben jullie training?” Het is in deze corona-tijd namelijk niet toegestaan uit eigen initiatief het veld op te gaan. Toen wij bevestigend antwoordden fietste wij naar het veld; onze fietsen moesten namelijk direct naast het veld geplaatst worden. Normaal gesproken zet je deze neer op de daarvoor aangelegde parkeerplaats.

Uiteraard is men hartstikke blij dat de trainingen weer begonnen zijn. Sociaal contact met elkaar kan natuurlijk nooit kwaad in deze tijden, maar het was ook fijn om eindelijk weer een beetje in beweging te zijn. Maar hoe zijn de mensen nou eigenlijk fit gebleven in deze quarantaine? Ik vroeg het aan het Jong Dames team van hockeyclub HMHC.