Zelf populaire Dalgona koffie maken!

Sinds de hele wereld thuis zit in verband met het Coronavirus, stijgt het internetgebruik aanzienlijk. We facebooken, twitteren en instagrammen erop los met z’n allen. Dit werd geconstateerd door onder andere de Belgische telecomregulator BIPT. Volgens dit bedrijf is de internetconsumptie sinds de invoering van de intelligente lockdown met zo’n 40 procent gestegen. Ook streamingsdienst Netflix merkt een grote verandering sinds maart en verlaagde hierdoor de beeldkwaliteit.

Ook de Nederlandse webwinkels merken verandering in hun verkoop. Volgens de website ondernemeneninternet.nl steeg de afgelopen maand de detailhandel met 60 procent. Ook bezorgingsbedrijven als DHL en PostNL merken dit. Op 15 april had DHL de drukste dag ooit, met 900.000 pakketjes oversteeg het zelfs de decembermaand.

De coronaperiode is ook een periode waarin nieuwe platforms worden uitgeprobeerd. In Nederland gebruiken nu zo’n 3,5 miljoen mensen de app TikTok, meldt de website Emerce. De gemiddelde TikTokgebruiker spendeert zo’n zestig minuten per dag op het Chinese platform. Uit het onderzoek is ook gebleken dat de gemiddelde leeftijd van gebruikers is gestegen. Een aantal maanden geleden waren het vooral kinderen die video’s maken en bekeken, nu is de gemiddelde leeftijd 18. De meeste TikTokgebruikers zijn vrouw (68 procent).

Ondanks de populariteit waarschuwen verschillende mediaexperts over het gebruik van het platform. Zo zou het bedrijf niet altijd even netjes omgaan met de privacy van de gebruikers. Ook worden homoseksuelen, transgenders en gehandicapten personen gecensureerd. Daarnaast wordt er weinig aandacht geschonken aan seksuele intimidatie. Een oud-medewerker van het bedrijf meldt aan RTLNieuws dat het verwijderen van ongepast seksuele reacties niet bij hun kerntaken hoorde.

Niet alleen op TikTok, maar ook op andere socialmedia platformen komen creatieve video’s voorbij. Handige lifehacks of kookvideo’s. Verslaggeefster Rianne Mookhoek vroeg zich af of deze video’s wel werken en testte de populaire Dalgona koffie.

video

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *