Door Sterre Wind

De wereld van optredens, concerten en baanbrekende performances ligt op dit moment stil, maar het proces van muziek schríjven niet. Is deze coronatijd een inspiratie voor opkomende muzikanten, of juist een blokkade in de creativiteit? De Haagse muzikante Saar Westen (23) weet zich goed te bewegen in dit stille, melodieuze universum.

Saar schrijft catchy Nederlandstalige popliedjes: “Juist omdat ik in het Nederlands schrijf kan ik mij meer uiten, ik schrijf gewoon alles op wat ik denk en dan filter ik die woordenbrij en vervolgens vloeit daar een songtekst uit.’’ Saar vindt deze tijd eigenlijk helemaal niet zo erg, zij beschouwt deze periode als een bron van creativiteit. “Ik haal echt inspiratie uit stilte. Als ik op straat loop dan zuig ik alle schoonheid in mij op en probeer dat te reflecteren op papier,’’ aldus Saar.

De jonge muzikante schrijft nu eigenlijk meer liedjes dan normaal. In plaats van optredens in verschillende cafés is ze veel achter haar bureau te vinden. Onder andere haar laatste liedje is gebaseerd op de corona-crisis: ‘’Mijn nieuwste liedje gaat over eenzaamheid. Ik mis mijn vrienden en ook het samen leuke dingen doen. Daar haal ik hele songteksten uit.’’