Gluren bij de Buren: Duitsland

Gluren bij de Buren: Duitsland

Het beeld van Nederlanders over Duitsland wordt meer dan eens bepaald door ‘bier, bratwurst en lederhosen’. Daarentegen is Duitsland vaak een geliefde vakantiebestemming voor velen van ons. Niet al te ver weg en hierdoor vrij makkelijk bereikbaar. Ook onze culturen lijken redelijk overeen te komen. Oktoberfeesten en kerstmarkten zijn bijvoorbeeld niet meer weg te denken uit de Nederlandse cultuur. Omgekeerd is bijvoorbeeld het Holländisches Viertel in Potsdam (bij Berlijn) een grote trekpleister en zijn Duitsers vaak gek op ons typisch Nederlandse eten en komen ze hier vaak op vakantie voor onze zee.

Als buurlanden denken Duitsland en Nederland elkaars culturen goed te kennen. Maar is dat echt wel zo? En in hoeverre komen deze zo op het oog veel met elkaar gemeen hebbende culturen daadwerkelijk met elkaar overeen?

We bespreken het in de uitzending ‘Gluren bij de buren’. Op gepaste afstand richten wij ons op dit buurland. Presentatoren Roza Schopman en Rianne Mookhoek kijken samen aan de hand van diverse reportages en vooroordelen naar zowel verschillen als overeenkomsten.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *