Door Sterre Wind

Ook in Berlijn is het stil. Normaliter als je opzoek was naar een goed feest dan zat je in de Duitse hoofdstad zeker goed. Flitsende lichten, streng deurbeleid en geweldige avonden… Dat is slechts een korte samenvatting van de veelbewogen techno-scene in Berlijn.

Tim, Joost en Henriette zijn jonge mensen die vaak genoeg een voet zetten in de wereld van techno. Ze laten zich graag meeslepen in de bruisende uitgaanswereld. Nu kan dat even niet, maar ze denken wel graag terug aan hun wilde avonturen in het Berlijnse nachtleven. ‘’Nu ik niet uit kan gaan vind ik dat jammer maar ergens ook weer mooi want ik ben er heilig van overtuigd dat geluksmomenten niet kunnen bestaan zonder contrast. Er moet eerst een dip zijn en dan pas een fantastisch feest’’, aldus Tim.

Zo’n feest is natuurlijk gegarandeerd een schitterend avontuur, maar de Limburgse Henriette weet wel hoe zij haar tijd nu moet invullen: ‘’Ik brei tegenwoordig, niet op de beat van techno hoor maar gewoon op rustige muziek anders sla ik steken over.’’Waarschijnlijk gaan de clubs en feestcafé ’s pas 1 september of daarna open. ‘’Tot die tijd vul ik mijn dagen met andere hobby’s en ik kan ook wel genieten van de serene rust om mij heen’’, vertelt Joost.