Sinds 1 juni is het verplicht in het OV en ook in het straatbeeld zie je het steeds meer. Het gaat hier natuurlijk over mondkapjes, niet-medische mondkapjes wel te verstaan. Je kan er voor kiezen om winkels of het internet af te speuren naar een mondkapje maar je kan ook voor een ‘makkelijke’ optie kiezen: zelf maken. 

Als je even een paar minuten googled vind je zo al meerdere mogelijkheden om zelf de handen uit de mouwen te steken en zelf een mondkapje te maken. Je kan op veel verschillende sites terecht voor deze zogenaamde tutorials maar het is soms de vraag of zo’n zelfgemaakt kapje wel aan de voorwaarden voldoet. Gelukkig kan je ook op de site van de Rijksoverheid zelf terecht voor een voorbeeld hoe je een mondkapje maakt.

Om te kijken of deze uitleg van de Rijksoverheid er voor zorgt dat je zelf simpel tot een mondkapje kan komen besloot ik zelf maar de proef op de som te nemen. Aangezien ik geen koning ben in knutselen ( lees twee linkerhanden) is de kans groot dat het eindresultaat nergens op lijkt. Maar aan de andere kant, eigenlijk zijn de instructies op de Rijksoverheid site zo simpel dat iedereen het moet kunnen. In de bovenstaande video ziet u of het mij lukt om deze simpele instructies op te volgen en tot iets wat op een mondkapje lijkt ben gekomen.