Komend schaatsseizoen in zwaar weer

Nu de zomer ten einde loopt staat het nieuwe schaatsseizoen voor de deur. Maar door de coronacrisis brengt dit veel onzekerheid met zich mee. Zo werd de competitiekalender pas 1 september uitgebracht en waren de schaatsbanen langer gesloten.  

Voorzitter en schaatstrainer Joris Boelens vertelt dat het voor het schaatsteam bijzondere tijden zijn. “Puzzelen, wat kan er wel en wat kan er niet. Je hebt een groep schaatsers die zoveel mogelijk willen trainen. Als je de ploeg in het buitenland moet plannen moet je ook rekening houden of dat wel überhaupt mogelijk is.” Daarnaast was het ook onzeker of de ijsbanen opengingen. 

Sponsoring
Het marathonschaatsen bestaat met name van sponsoring, zonder publiek of wedstrijden worden er geen volledige bedragen gesponsord. Ingrid Dijkstra, teammanager van de Bouwselect marathonploeg, geeft aan dat de bedrijven geen zekerheid konden geven over sponsoring.  Hierdoor waren ze genoodzaakt in overleg te gaan met hun sponsoren om door te kunnen schaatsen als marathonploeg. Uiteindelijk kwamen de partijen met twee plannen omtrent budgettering. Als er geschaatst kan worden, wordt het volledige bedrag gesponsord, bij geschrapte wedstrijden een kleiner percentage.  

Tijdslot
Het antwoord over het openen van de schaatsbanen gaf Jerrie Suijker, schaatsbaan manager van schaatsbaan de Uithof in Den Haag, aan: “We moeten voor het nieuwe seizoen veel nieuwe maatregelen nemen, omdat we niet meer honderden mensen tegelijk op de baan mogen laten schaatsen. Daarom gaan we nu werken met tijdsblokken. Zo’n tijdsblok is ongeveer anderhalf uur en moet van tevoren gereserveerd worden.” Legt Suijker uit. 

Ook werd de competitiekalender later geplaatst, namelijk, 1 september. Deze vertraging kwam volgens de KNSB door de vertraging van de internationale kalender die te laat uitgebracht werd. ISU liet op 31 augustus pas weten dat de eerste vier Worldcups geschrapt waren en dat hiervoor een alternatief gezocht ging worden. 

 

Over de auteur

Josien Meindertsma

U kunt mij altijd contacteren via josien.meindertsma@outlook.com!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *