De Dam tot Damloop, maar dan @home 

De Dam tot Damloop, maar dan @home 

Afgelopen weekend vond de voor corona aangepast versie van de Dam tot Damloop plaats. Tijdens de Dam tot Damloop Home Edition lopen mensen de 5 of 10 Engelse Mijl in hun eigen omgeving. Maar hoe is het nou om zo’n thuiseditie te lopen? 

Verslaggeefster Chiara van den Boogaart heeft in het verleden aan meerdere hardloopevenementen meegedaan en is benieuwd of deze thuisedities, die nu overal te vinden zijn, nog steeds een ervaring is om te lopen. Hiervoor loopt ze zelf mee en spreekt ze met de organisatoren van de Dam tot Damloop, ‘Le Champion’. 

Tijdens het lopen van de Home Edition is er een app die bijhoudt welke afstand en tijd je loopt. Thuis krijgen de mensen hun startnummer en eventuele medaille opgestuurd. Zo blijft dan toch een beetje die specialere sfeer dan wanneer je even een ronde gaat lopen. 

Jan Willem Mijderwijk van Le Champion hoopt dat mensen elkaar toch gaan tegenkomen tijdens de run, ‘Het is dit jaar een stuk recreatiever dan anders, maar we hopen toch dat de mensen op de tijden gaan lopen van wanneer het eigenlijk zou plaatsvindenDaarnaast spreek ik met Debora Hofwegen, die voor het eerst mee zou doen met de Dam tot Damloop maar nu de home edition gaat lopen. Ze heeft al meerdere virtuele runs gelopen maar =ziet er wel wat in: ‘Ik toch weer naar buiten, eerst had ik geen motivatie meer maar nu heb ik toch een doel. Ik train namelijk voor mijn eerste marathon die ik in November ga lopen, dus zo’n virtuele run helpt hierbij wel.’ 

Normaal lopen zo’n 50.000 mensen de Dam tot Damloop, maar voor de Home Edition hebben ongeveer 5000 mensen zich ingeschreven. ‘In principe kan je over de hele wereld de afstanden lopen maar toch zien we minder internationale aanmeldingen dan eerdere jaren.’ Zegt Jan Willem. ‘We vinden het belangrijk om dezelfde mensen aan te sporen om te gaan hardlopen.’ 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *