‘Sport doet iets met je’ tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek

Een week lang elke dag bewegen, nieuwe sporten uitproberen en sporten met beroeps atleten: het kan allemaal tijdens de zeventiende editie van de NOC*NSF Nationale Sportweek. Vrijdag ging de week van start in Nieuwegein, één van de drie hoststeden waar de Sportweek zich afspeelt.

Het thema van de Nationale Sportweek is dit jaar ‘Sport doet iets met je’. Het doel van de week is iedereen te stimuleren om te gaan sporten en te laten zien dat sporten niet alleen fysiek goed voor je is, maar ook mentaal. Kickbokser Rico Verhoeven is ambassadeur van de Sportweek en wil iedereen enthousiasmeren voor de sport. “Ik vind dit zo leuk om te doen, omdat ik het belangrijk vind om mensen te motiveren om te sporten en te laten zien hoeveel lol je kan hebben en hoe belangrijk het is voor je gezondheid.”

Tijdens de week zetten sportclubs en verenigingen uit het hele land hun deuren open om iedereen de kans te geven om nieuwe sporten uit te proberen. Ook worden er voor jong en oud sportieve activiteiten georganiseerd. Dit gebeurt allemaal op een veilige en coronaproof manier. De organisatie geeft aan het juist nu belangrijk te vinden om mensen aan het sporten te krijgen en dat dit ook erg goed mogelijk is, zo vertelt voorzitter van de NOC*NSF Anneke van Zanen-Nieberg: “Alles is een beetje aangepast, iedereen op anderhalve meter afstand en daar waar het kan het sporten wel in gezamenlijkheid. Er was geen enkele reden om het niet door te laten gaan. We kijken ook niet naar wat niet kan, we kijken in de sport altijd naar wat wél kan, en er kan ongelofelijk veel.”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *