Stoppen met roken door corona

Stoppen met roken door corona

We zijn nog steeds niet uit de coronacrisis. Volgens de Hartstichting bezorgt deze periode veel mensen stress en angst. Om deze gevoelens te verslaan snakken mensen sneller naar een sigaret. Het is daarom ook moeilijker om te stoppen in deze tijd. Maar juist nu is het belangrijk om te stoppen met roken.

Elk jaar wordt de actie Stoptober georganiseerd. Ook dit jaar zijn er weer vijf BN’ers die ambassadeur zijn van de actie waaronder Estelle Cruijf en Jörgen Raymann. De vijf BN’ers zullen zelf ook alles op alles te zetten om tijdens Stoptober 28 dagen te stoppen met roken, en hopelijk daarna ook nog.

“Alles is dicht en tegenwoordig mag je ook niet meer binnen roken, ik vind het de ideale tijd om te stoppen”, vertelt Estelle Cruijf tijdens een interview van Stoptober.nl.

Op dit moment is deze actie inderdaad belangrijker dan ooit. In de tijden van een wereldwijde pandemie is het belangrijk om fit te blijven. Stoppen met roken zorgt ervoor dat het functioneren van de longen, hart en vaten vrijwel onmiddellijk verbetert.

Het Trimbos-instituut heeft 900 rokers ondervraagd over roken in coronatijd. Uit de enquête blijkt dat van alle rokers negen procent van plan is om mee te doen met Stoptober. Van alle rokers is 9% van plan mee te doen met Stoptober. Ruim meer dan de helft van de ondervraagden is gemotiveerd te stoppen met roken door de coronacrisis.

Ongeveer 30% van deze mensen is bezorgd zelf het virus te krijgen. 16% procent van de mensen ervaren door de coronacrisis veel stress. De overige 22% is bang een lager inkomen te krijgen door de komst van het virus. Het grootste deel van de ondervraagden, 34%, is bang dat een vriend of familielid besmet raakt met het virus.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *