Zekerheid enkel voor marathonschaatsseizoen

De laatste vier schaats Worldcups zijn voor 2020 van de baan. Dit meldde de International Skating Union samen met de KNSB en House of Sports op 31 augustus. Onder andere China en Canada wilden het risico niet nemen om tijdens de coronacrisis naar Nederland af te reizen. De schaatscompetitie die enkel wel doorgaat zijn de marathonwedstrijden. 

Onzekerheid over het schaatsseizoen 2020/2021 hing al langer in de lucht. Maar nu de internationale wedstrijden van 2020 verplaatst zijn door de International Skating Union (ISU) naar februari 2021, staat de internationale schaatskalender op losse schroeven. De Koninklijke Nederlandse Schaatsbond (KNSB) meldde begin september nog dat er gekeken zou worden naar ‘sportbubbels’ om zo de competitie veilig te laten verlopen. Ook Sven Kramer gaf eind september aan dat hij er zeker van was dat de wedstrijden door zouden gaan. Toch kwamen de organisatoren met negatief nieuws.  

Marathonkalender 
De enige schaatsdiscipline die zich niet op glad ijs bevindt is de marathonwereld. De voorbereidingen zijn in volle gang en de eerste wedstrijden zijn een feit. De Mass start in Heerenveen, in het weekend van 27 september was een succes, zelfs zonder publiek op de tribunes. Met de nieuwe maatregelen waarbij er alleen gesport mag worden zonder toeschouwers hebben de schaatsers niet veel problemen. “Liever schaatsen wij zonder publiek, dan helemaal niet” vertelt Kevin Hoekstra, teamlid van marathonploeg Bouwselect 

De eerst volgende wedstrijd op de planning voor de marathonschaatsers is de Marathon cup opening in Amsterdam op 24 oktober.  

Over de auteur

Josien Meindertsma

U kunt mij altijd contacteren via josien.meindertsma@outlook.com!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *