Kermissen in de coronacrisis nog steeds toegankelijk met veel komst

Beeld: Chrisha Sivakkolunthu

Veel kermissen zijn afgelast dit jaar maar er zijn toch een aantal die doorgaan  op verschillende plekken in het land. Er is onder meer gezorgd voor meer ruimte en langere duur van de kermis om het voor zowel de bezoekers als voor de kermisorganisatoren haalbaar te maken. Deze open kermissen trekken toch best veel bezoekers volgens, kermisorganisator Sander Willemstein.

We hebben er goed over nagedacht om een veilige omgeving neer te zetten voor de kermissen en dit heeft zicht ook wel uitgewezen. Dit omdat er al veel kermissen zijn geweest en geen een daarvan verkeerd uit de brand is gekomen. We denken dat we daarom wel een goed concept hebben neergezet”, aldus Willemstein die al twintig jaar werkzaam is bij Buro de Kermisgids. De voorwaarden om deze kermissen door te laten gaan zijn dat er voldoende ruimte is gecreëerd, extra beveiligers en service medewerkers worden ingezet, looproutes zijn gemaakt en desinfectiepunten aanwezig zijn.

Beter iets dan niets

Volgens Willemstein is het voor alsnog ook een lastige situatie en uitdaging voor de kermisbranche. “Je draait toch niet het seizoen wat je normaal draait, maar er zijn ook veel evenementen die niet doorgaan. En wat dat betreft hebben wij wel geluk en is het beter dan de kermis helemaal niet door te laten gaan”, zegt Willemstein.

Aan het einde van de rit

Johan Ordelman is attractie-eigenaar van de Jumbo Olifantjes en reist al meer dan tien jaar door het land naar verschillende kermissen. “Het heeft altijd wel nut om op de kermis te staan in deze situatie, omdat de kosten toch door blijven gaan. En als het in de toekomst zo blijft dan zouden we toch keuzes moeten maken in bijvoorbeeld bezuinigingen”, zegt Ordelman. Het is voor hen als eigenaar wel van belang dat ze er iets aan verdienen, aan het einde van de rit, laat Willemstein weten. Zowel Willemstein als Ordelman merken onder het publiek dat ze blij zijn dat er toch iets te doen is en met plezier naar de kermis komen, ondanks deze tijden.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *