Walibi Fright Nights abrupt gecanceld in openingsweekend

Walibi Fright Nights abrupt gecanceld in openingsweekend

Halloweenversiering op het centrale plein van Walibi Holland

Het openingsweekend van Halloween-evenement Walibi Fright Nights was in volle gang en alle decorstukken en maatregelen stonden al klaar voor gebruik. Toch duurde de griezelpret niet bepaald lang. Anderhalve dag na de opening van het evenement kwam Walibi naar buiten met een hard persbericht: Fright Nights stopt per direct.

Vlak voordat het evenement van start ging, was Walibi voorbereid op een goede opkomst. ‘Het openingsweekend is organisatorisch altijd superdruk, maar naar verwachting neemt de drukte rond het laatste weekend weer af’, vertelt Geerle Schuurkamp, marketingmedeweker van Walibi Holland. Toch ging alles totaal niet zoals gepland. Hoewel het pretpark zelf allerlei maatregelen had getroffen, zoals afschermingen tussen de wachtrijen en het op een veilige afstand zetten van de horroracteurs, waren het de bezoekers die zich niet bepaald aan de opgestelde regels hielden. Vrijdagavond, een speciale openingsavond voor VakantieVeilingen-bezoekers, verliep alles nog soepel. Maar toen het zaterdag 10 oktober wat drukker begon te worden, werd afstand houden al snel vergeten. ‘De bezoekers van zaterdag hebben het wel een beetje verpest voor de rest’, zegt een medewerker van het pretpark. ‘Blijkbaar was afstand houden toch iets te moeilijk. Vooral rondom de verschillende podia van de horroracteurs.’

‘Onze horroracteurs zitten soms uren in het grime’, vertelt Schuurkamp. Eén van deze acteurs is Sofie Kok, die dit jaar aan haar derde jaar als horrorpersonage voor Walibi Fright Nights zou beginnen. Iets wat ze naar eigen zeggen met alle liefde doet. Helaas had Kok alleen de vrijdagvond meegemaakt, als haar nieuwe personage: La Llorona (The Weeping Woman). Ook zij werd net als alle andere acteurs plotseling opgebeld met het nieuws dat het Halloween-evenement kwam te vervallen en dat zij weer hun spullen mochten pakken om naar huis te gaan. Hoewel Kok dit jammer vindt, heeft zij begrip voor de genomen maatregel en hoopt ze volgend jaar wel weer te kunnen griezelen op het park. In de tussentijd moeten bezoekers die al een kaartje hebben gekocht voor het evenement geduldig zijn: Walibi komt pas in november met een geschikte compensatieregeling.

Over de auteur

Rogina Hassan

Een gedreven journalist met het motto: "Nieuwsgierigheid doodde de kat, maar creëerde een leeuw". Ze streeft er naar om een befaamd auteur of scriptwriter te worden voor boeken, tv en games (zowel fictie als non-fictie).

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *