Halsema wil lachgas aanpakken, Ufogas wil dat niet

Foto: Wikimedia Commons

Ufogas, een bedrijf dat lachgas verkoopt door heel Amsterdam, organiseerde op 5 september een demonstratie naar aanleiding van de uitspraak van Femke Halsema. Deze uitspraak luidde dat zij de verkoop van lachgas wil aanpakken in het Amsterdamse. Halsema vertelt dat er sprake is van veel geluidsoverlast en dat de patronen en ballonnen zorgen voor ontzettend veel rotzooi. 

Ze wil de verkoop aanpakken door middel van het ventverbod, hierdoor is handel op straat zonder vergunning verboden. Een vergunning voor lachgas verkopen kunnen de verkopers ook op hun buik schrijven. 

Ufogas heeft altijd legaal gehandeld. Hij vertelt dat hij de maas in de wet heeft gevonden en als koerier geheel volgens de regeltjes werkt. Mensen kunnen bij hem via WhatsApp bestellen en zodra hij dan bij hen is mag hij een kwartier blijven. Op deze manier kan hij niet in de problemen komen met zijn verkoop. 

De jongens van Ufogas zijn op zijn minst gezegd verontwaardigd over de recente uitspraken en handelingen van gemeente Amsterdam. “Wij doen gewoon slim zaken. Wij hebben een gat in de markt gevonden en daar worden wij op aangepakt”, aldus Bryan, woordvoerder voor Ufogas. Ook Deniz Üresin, baas van Ufogas, sprak duidelijk zijn mening uit: “Overal op straat wordt continu drugs gebruikt in Amsterdam, maar wie wordt eruit gepakt? Ufogas. Wij doen niks verkeerd. Wij zijn nette jongens met een eerlijk bedrijf”.

De gemeente vindt het hoog tijd om de verkoop aan te pakken. Inwoners van Amsterdam melden ontzettend last te hebben van het geluid, de gebruikers en de troep.

Over de auteur

Renée de Witte

Journalist in spe met een voorliefde voor mode en lifestyle.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *