App tegen voedselverspilling: ‘Het is toch zonde om eten zomaar weg te gooien’

App tegen voedselverspilling: ‘Het is toch zonde om eten zomaar weg te gooien’

Uit onderzoek van Milieucentraal.nl is gebleken dat een gemiddeld persoon ruim 34 kilo per jaar aan voedsel verspilt. In Nederland is dit ook een groot probleem en verschillende bedrijven proberen hier dan ook wat aan te doen. Waar ze in supermarkten nog met kortingen werken op verse producten, hebben veel bakkerijen een andere oplossing gevonden. 

Too Good To Go is een app waarmee winkels pakketten met verse producten tegen een enorm lage prijs aanbieden. Voornamelijk bakkerijen maken hier gebruik van, omdat blijkt dat er aan het einde van de dag veel brood overblijft voor de verkoop. Consumenten kunnen via Too Good To Go een pakket reserveren en deze vervolgens ophalen bij de desbetreffende winkel. 

Veel animo voor Too Good To Go

Dit gebeurd ook bij Le Perron, in Bussum. Daar maken ze al een aantal jaar gebruik van de app en verloopt het enorm goed. Naast het feit dat ze minder brood weggooien, zien ze ook reclamevoordelen in het gebruik van Too Good To Go. Klanten krijgen namelijk producten die ze zelf niet snel zouden kopen en dus komen ze hierdoor ook achter andere soorten broden die de bakkerij verkoopt. 

Gaby Pappot, bedrijfsleider bij bakkerij Le Perron, legt ook uit dat steeds meer winkels in de omgeving aansluiten bij Too Good To Go en hiermee dus het brood wat ze aan het einde van de dag nog over hebben niet weg hoeven te gooien. Volgens haar ligt de kracht van Too Good To Go bij het geheim van het pakket. Klanten kunnen namelijk niet kiezen wat ze meekrijgen en nemen vaak een ‘magic box’ mee om vervolgens thuis te kijken wat er allemaal in het pakket zit. 

Over de auteur

Bram Huisers

Tweedejaars student bij de School voor Journalistiek met een voorliefde voor de radio

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *