Een restaurant op je eigen eettafel

Restaurants en horecazaken zijn al even dicht met alle gevolgen van dien. Voor veel restaurateurs horecaondernemers wordt er een beroep gedaan op de creativiteit. Waar voorheen de creativiteit volledig gericht kon worden op de klant die langskomt in het restaurant, moet nu worden gekeken naar hoe het restaurant naar de klant komt. Een bepaalde tactiek moet bedacht worden.

Ook sterrenzaken blijven niet achter op de trend die is ontstaan door de beperkingen die het coronavirus met zich meebrengt. Door het hele land zijn drive-thru’s en afhaalpunten te vinden waar de lekkerste gerechten mee te nemen zijn. Chef-kok en eigenaar van restaurant Parkheuvel ** Erik van Loo laat weten dat een sterrendiner nog nooit zo toegankelijk is geworden.

Toch blijft het spannend, een maaltijd in elkaar gezet door een sterrenchef in huis halen. Volgens René Tichelaar, eigenaar van De Gieser Wildeman * hoef je je daar absoluut geen zorgen om te maken. ‘wij geven bij de opgehaalde maaltijd een duidelijke instructievideo waarin alles haarfijn wordt uitgelegd. Hiermee willen we de gasten de beste ervaring meegeven als mogelijk is. Aan alles word gedacht, van je bord op 70 graden Celsius voorverwarmen tot de ravioli in warm water voor 10 minuten’. Jos Grootscholten van restaurant Perceel* laat weten dat het belangrijk is dat mensen het gezellig maken in huis, het moet geen last zijn. ‘Wij proberen de gerechten voor de mensen thuis zo te bereiden dat het echte ‘vakmanschap’ al gebeurd is en de mensen de gerechten alleen nog of hoeven te maken.

Over de auteur

Joost Meily

Ik ben een gedreven student die alles wil weten van natuur en wetenschap. Ik maak graag verhalen over de Nederlandse natuur en nieuwe ideeën voor innoverende projecten. Ook geschiedenis en verdiepende research houden mij niet tegen een mooi verhaal te maken. Bij elk verhaal dat ik heb gemaakt wil ik iets nieuws hebben geleerd, gewoonweg opzoeken is voor mij niet voldoende.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *