Genderneutraal voedsel

Genderneutraal voedsel

Genderneutraal voedsel 

 Er is sinds kort in ons land, een nieuw product gelanceerd met een knipoog door Olaf Ouwerkerk en zijn zus Marise, waarin de traditionele geboortemuisjes ook in andere kleuren worden aangeboden. In de kleuren van de stad bijvoorbeeld, zo heeft Rotterdam groen en Utrecht rood.  

 Steeds meer producten laten het stereotype voedsel weg, namelijk genderneutraliteit. Daarnaast wint ook een gender neutrale opvoeding grond in onze samenleving. Nu er oude tradities veranderd worden en de term genderneutraliteit ook in voedsel voorkomt, betekend dat nu iedereen er iets mee te maken heeft.  Genderneutraliteit is het neutraal opvoeden van jouw kinderen, zij kunnen later zelf beslissen of zij geïdentificeerd willen worden als een haar, hem, of hun. Je zou dus denken dat het niet veel met eten te maken heeft. Toch als je naar vleesreclames kijkt, word er meestal een beeld gecreëerd dat echt vlees alleen voor mannen is. Hetzelfde speelt zich af tussen wijn en bier. Waarom worden deze producten zo bestempeld?  

 

Oude tradities 

Dat Nederlander zich vasthouden aan oude tradities, of in ieder geval een groot deel van de Nederlander is geen staatsgeheim. Afgelopen jaren hebben we verschillende discussies gehad in ons land waarin oude tradities verworpen werden en niet iedereen was het hier mee eens, denk aan de zwarte pieten discussie De term gender neutraliteit is vooral in het buitenland erg bekend, vooral sprekend over Amerika. 

Deze muisjes worden ook aangeboden voor mensen die hun kind bijvoorbeeld genderneutraal willen opvoeden, echter wordt hiermee niet bedoeld dat ze het gender meisje en jongen volledig willen verbannen, wat mening van de Nederlanders op het internet wel denkt. Op Internet slingeren er dan ook rotte reacties rond, die Marise en Olaf Ouwerkerk aanvallen met dingen die niet zo vriendelijk zijn puur alleen omdat zij het er niet mee eens zijn. Via het internet, kan iedereen zeggen wat hij wil – niemand weet jouw echte identiteit en een klap in je gezicht kan je ook niet krijgen. Maar hoe denken Nederlanders hierover in het echte leven? Wanneer er een camera voor je gezicht staat en je jouw mening moet vertellen aan iemand die recht tegenover je staat, is de Nederlander dan nog zo grofgebekt en negatief over dit initiatief?

Over de auteur

Simone Boer

Mijn naam is Simone Boer, al sinds jongs af aan ben geïnteresseerd in het schrijven van verhalen. Of dit non-fictie of fictie is met een nieuws-waarde of het schrijven van romans en thrillers, ik vind het allemaal leuk. Nu, hedendaags focus ik mij meer op het schrijven van artikelen met een nieuws-waarde en het liefst ook met een maatschappelijk problematiek. Met mijn artikelen hoop ik een belangrijke boodschap doorgegeven aan mijn lezers.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *