‘Ga gewoon door het bos lopen, want dan blijf je in beweging’

‘Ga gewoon door het bos lopen, want dan blijf je in beweging’

In tijden van corona is het enorm belangrijk om gezond te blijven. Door bijvoorbeeld gezond te eten of genoeg te sporten verhoog je je weerstand en dat is in deze moeilijke tijden enorm belangrijk. Sporten is dan ook al veel onder de aandacht gebracht en nog steeds is het een belangrijk thema. Je brein kan er namelijk voor zorgen dat je een stuk makkelijker door het vele thuiszitten heen komt. 

 Als je gaat sporten, is je brein enorm actief. Het maakt  dan veel stofjes aan, waardoor je langer door kunt gaan. Sporten hoeft niet gelijk te betekenen dat je uren op de loopband moet staan of enorme gewichten moet tillen. Een half uur lopen om even wat frisse buitenlucht te pakken, is vaak al genoeg om een stuk gezonder te leven. 

 Groepssporten werkt stimulerend 

Dat ziet ook Afke van de Wouw, sportpsycholoog en auteur van het boek ‘Leren Presteren’. Volgens haar is het belangrijk dat sporters elkaar blijven motiveren om te sporten en te bewegen. Van de Wouw legt uit dat teamsporten al voor corona een belangrijke vorm waren van het sociale contact van een mens en door corona is dat alleen nog maar een belangrijkere bron geworden.

 Ook Timo Kleinhesselink ziet in dat samen sporten enorm stimulerend werkt op het brein. Kleinhesselink is eigenaar van Sportbrein.nl en geeft webinars over de wetenschappelijke werking van het brein tijdens het sporten. Volgens Kleinhesselink is het sociale contact en bewegen goed met elkaar te combineren, ook als je elkaar even niet kan zien door corona. 

 Van de Wouw legt uit dat de sociale contacten lang verdwenen waren door de lockdown, maar dat het juist nu belangrijk is dat teamleden elkaar opzoeken om tijdens corona alsnog met elkaar te sporten.

Over de auteur

Bram Huisers

Tweedejaars student bij de School voor Journalistiek met een voorliefde voor de radio

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *