Lachend het nieuwe jaar in

Lachend het nieuwe jaar in

Dat lachen gezond is, is voor iedereen bekend. Het is goed voor zowel je geluk als je gezondheid. Juist nu in 2021 kan iedereen wel wat positiviteit gebruiken. Daarom is het belangrijk om veel te blijven lachen dit jaar.

Op dit soort dagen hebben velen weinig momenten waarbij er oogcontact wordt gemaakt. Veel mensen zijn alleen thuis geweest het afgelopen jaar. Men durft niet dicht bij elkaar te staan, er wordt anderhalve meter afstand gehouden en er is minder lichamelijk contact. Dat zorgt er voor dat er minder gelukshormonen worden aangemaakt, hormonen die normaal standaard werden aangemaakt op dagelijkse momenten zoals een afspraak of een etentje.

Ondanks alle negatieve gebeurtenissen is het belangrijk om positief te blijven denken en vooral te blijven doen. Dat laat lachpsycholoog Alida van Leeuwen weten. ‘Bij positief doen moet je lachen ondanks wat er om je heen gebeurt. Dat is vaak vreemd voor mensen. Vaak helpen lachoefeningen en lachtips dan om jezelf op te peppen’, aldus Van Leeuwen. Een voorbeeld hiervan is het terugkijken van vakantiefoto’s. Deze helpen vaak om weer in een goede stemming te komen. Maar ook YouTube-video’s kunnen helpen om je op te vrolijken.

Daarnaast is het ook mogelijk om een lachworkshop of lachsessie te volgen, waarbij gebruik wordt gemaakt van verschillende lachgeluiden en lachklanken. Naast dat je gewoon heel veel lacht, zorgt het ook voor een diepe ontspanning. Vooral thuiswerkers kunnen nu profiteren van zo’n korte lachsessie. Een voorbeeld van zo’n lachsessie is het lachkwartiertje, gegeven door lachcoach Jan Gommans. Vooral thuiswerkers kunnen nu profiteren van zo’n sessie. Een lachkwartiertje wordt vaak gegeven tijdens een geplande werkmeeting. ‘Er zit altijd wel iemand met een aanstekelijke lach tussen. Als je daar in meegaat, heb je voor je het weet dubbele pret met de hele groep,’ aldus de lachcoach.

Van Leeuwens tip voor 2021 is dan ook: ‘Doe eens mee met een lachsessie, lachworkshop, lachclub.’ Voor meer informatie: neem een kijkje op www.nederlandlacht.nl of www.lachkwartiertje.nl.

Over de auteur

Floor Vervoort

Tweedejaars studente journalistiek op de Hogeschool Utrecht

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *