Het wintersport gevoel maar dan zonder ski’s

Het wintersportgevoel maar dan zonder ski’s 

 

Normaal gesproken zouden veel Nederlanders een weekje doorbrengen in de Alpen. Skiën, langlaufen of snowboarden zijdaar alledaagse zaken, alleen dit jaar niet. Heel erg jammer, maar wees niet getreurd, want het wintersportgevoel is toch een beetje in huis te krijgen. Daarom vindt u onderaan recepten voor typische wintersport drankjes.  

 

Maar eerst: het is voor ons natuurlijk jammer dat wij niet meer onze winter mogen doorbrengen op latten, maar voor wie dat echt een klapper is, is de Oostenrijker. Al zijn de skiliften open, toch is het een hele andere winter zoals normaal. Carla Fleckl is van origine Nederlands maar woont al zo’n veertig jaar in Fieberbrunn, een dorpje in Oostenrijk wat normaal veel bezocht wordt tijdens het winterportseizoen. “Het is een heel trieste winter”, vertelt ze.  

 

“Waar er normaal veel toeristen komen, is het nu wel erg stil. Dat zijn we helemaal niet gewend. Normaal gesproken is het dorp nu vol met gezinnetjes, echte ski-fans, maar ook feestende jongeren.” Dat laatste, daar is nog wel veel mee te doen. “Wij wonen aan de piste, om drie uur gaat de muziek aan en trilt het glas zelfs. De lockdown brengt wellicht toch nog wat positiefs mee. 

 

“Het wintersport gevoel in huis krijgen, daar vraag je me wat!”, zegt Carla lachend. “Wij zetten vroeger altijd Tiroolse muziek op, dat gaf mij altijd een wintersport gevoel.”  

 

 

Jägertee 

Benodigdheden voor 4 personen: 

  • 400 ml rode wijn 
  • 100 ml Oostenrijkse bruine rum 
  • ½ kaneelstokje 
  • Anderhalve thee lepel theeblaadjes 
  • 2 kruidnagels 
  • Een stukje schoongeboende sinaasappelschil 

 

Giet de wijn en rum in een pan en verwarm deze tegen het kookpunt aan. Voeg daarna de kruiden toe en laat dit 15 à 20 minuten trekken in de pan. Haal de thee door een vergiet en daar is de Jägertee! 

 

Heiße oma  

Benodigdheden voor 4 personen: 

  • 1 liter melk 
  • 300 milliliter advocaat 
  • 1 scheutje Oostenrijkse bruine rum naar smaak 
  • Geslagen room  

 

Klop de slagroom van tevoren op. Verhit de melk met vanillesuiker tot het kookpunt. Voeg de advocaat en rum toe en draai het vuur laag. Schenk de glazen in en voeg de slagroom toe. Geniet van de heiße oma, proost! 

 

Heiße opa 

Heiße opa is precies hetzelfde als de heiße oma, alleen met baileys in plaats van advocaat.  

 

 

 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *