Recordaantal partijen doen mee aan verkiezingen.

Recordaantal partijen doen mee aan verkiezingen.

Het nieuwe jaar is aangebroken. Dat betekent ook dat de verkiezingen er aan komen. Tot nu toe hebben een recordaantal partijen zich ingeschreven. 89 stuks hebben zich voorlopig aangemeld bij de kiesraad. Dit betekent niet dat zij ook allemaal op het stemformulier komen te staan.

Voordat je op het formulier komt te staan moet je als partij namelijk voldoende ondersteuningsverklaringen bij elkaar hebben. ‘Een ondersteuningsverklaring is een schriftelijke verklaring van een kiesgerechtigde die deelname van een partij aan de verkiezing ondersteunt.’ Meldt de kiesraad op haar website. Vooral voor de relatief kleinere partijen is het lastig om deze kiesdrempel te halen.

Toch zijn het vooral de grote gevestigde partijen die de aandacht krijgen deze verkiezingen. Denk aan de VVD of de PVDA. Namen die bij iedereen een belletje doen rinkelen. Maar 89 stuks? Waarschijnlijk is er niemand die dat allemaal kan oplepelen.

Daarom hebben wij een aantal partijen in de spotlight gezet. Partijen waar je wellicht nog niet eerder van gehoord hebt.  Wij stellen drie partijen aan u voor.

De Partij Zonder Naam, van lijsttrekker John Nouse. Een partij die gelijk de aandacht trekt door zijn naam. Want waarom is dit zo gekozen en waar staat deze partij eigenlijk voor?

VOLT, van lijsttrekker Laurens Dassen. De eerste pan-Europese partij. Een partij die dus actief is in verschillende staten van Europa. Waarom vinden zij Europa zo belangrijk? En waarom doen zijn dan mee met landelijke verkiezingen?

De Feestpartij, van lijsttrekker Johan Vlemmix. Een naam die bij sommigen een belletje doet rinkelen, maar hoe serieus moeten wij deze partij nemen? En hoe zit het met het grote ‘corona-free feest’?

Dus stop met het eindeloos invullen van kieswijzers, wij leggen het voor je uit!

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *