‘De planeten zijn duidelijk: 2021 staat voor positieve transformatie’

‘De planeten zijn duidelijk: 2021 staat voor positieve transformatie’

2020 was een onstuimig jaar. Volgens Astrologe Nel Helder (57) begon “alle ellende” tien januari 2020. Pluto en Saturnus stonden toen op één lijn in het sterrenbeeld steenbok. “Dat is een uitzonderlijke situatie en een voorspelling van veel onheil.” Helder doet op basis van de posities van hemellichamen uitspraken over de toekomst, persoonlijkheden en nog veel meer. Volgens Helder: “zijn de planeten altijd op je juiste plek op de juiste tijd.”

 

Waarom is was deze positie van Pluto en Saturnus zo uitzonderlijk?

“De laatste keer in de geschiedenis dat deze twee hemellichamen op één lijn stonden binnen sterrenbok was in 1518. Pluto is een dwergplaneet en staat voor verandering en transformatie. Deze dag heb ik bestempeld tot de ‘consternatie’: de dag waarop alles veranderde.”

Wat zal de toekomst ons brengen?

“Vandaag is een bijzondere dag, een nieuw begin. De aarde heeft sinds deze consternatie een volledige ronde om de aarde gemaakt.” Helder bevestigt dat de aarde elke dag in geheel belicht wordt door de aarde, maar dat in haar optiek een gehele draai om de zon – in combinatie met een nieuwe maan – symbool staat voor een nieuw begin. “Alle kanten van de aarde zijn belicht door de zon. Alles wat het licht niet kan verdragen zal worden uitgedreven en weer ruimte maken voor nieuwe, goede dingen.”

“Op welke manier deze transformatie vorm krijgt is voor iedereen verschillend. Het is van belang te kijken naar waar Pluto zich bevindt in jouw eigen horoscoop. Ik ben ervan overtuigd dat 2021 voor iedereen ruimte zal gaan bieden om meer eigen passie na te kunnen leven en positieve transformatie teweeg zal brengen op verschillende gebieden.”

Over de auteur

Madée Hofenk

Antropologe en Journaliste met interesse in alles wat mensen met elkaar verbindt. Wetenschapsjournalistiek, duurzaamheid & klimaatverandering en religie.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *