Datingapp gebruikers enorm gestegen

Datingapp gebruikers enorm gestegen

Rick en Zoë tijdens hun date. Foto: Esmee Wormgoor

Uit cijfers van het CBS blijkt dat het aantal alleenstaanden de afgelopen jaren veel is gegroeid en blijft groeien. Nu kunnen deze vrijgezellen ook niemand meer tegenkomen als zij wat gaan doen door de corona situatie. Volgens NU.nl worden dating apps sinds de start van de corona crisis veel meer gebruikt. Het is lastiger voor de vrijgezellen als dit de enige manier is om nieuwe mensen te leren kennen of te kunnen daten. In deze video laten mensen die aan het daten zijn, kort zien hoe ze dat doen in deze tijd en vertelt datingcoach Mila Hess Busselaar de veranderingen in gebruik van dating apps.

‘‘Wat het grootste verschil is, is dat mensen nu serieuzer actief zijn op datingapps en daadwerkelijk het gesprek aangaan,’’ aldus Mila Hess Busselaar. ‘‘Het grootste gedeelte van deze mensen zijn vrij jonge vrijgezellen. In cijfers is goed terug te zien dat mensen toch toenadering zoeken en sociaal contact willen, of nieuwe mensen willen leren kennen.’’ Zo is het aantal gebruikers ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar met 15 procent gestegen bij de datingapp Tinder. Ook heeft Tinder een toename van het aantal verstuurde berichten met 25 procent in Europa, de gesprekken duurden ook 20 tot 30 procent langer. The Inner Circle ziet ook een toename van leden en bestaande leden zijn over het algemeen actiever.

Daarnaast zoeken mensen mogelijkheden om toch te gaan daten. Wat veel daters doen is het gaan wandelen en een koffie to go halen. Voor veel mensen is het een grote stap om meteen bij iemand thuis af te spreken en daarom is het wandelen een goede optie. Tijdens het wandelen vallen de gesprekken niet vaak stil omdat je continu in beweging bent en nieuwe dingen ziet waar je het over kan hebben. Er zijn allerlei wandelroutes en er worden bijvoorbeeld ook speurtochten bedacht voor dates. Naast afspreken bedenken datingapps ook nieuwe dingen om het online daten wat persoonlijker te maken. Zo is Bumble bijvoorbeeld een samenwerking aangegaan met uber eats, zo konden twee mensen hetzelfde eten bestellen en dan voor de camera met elkaar dineren. Tinder heeft een functie toegevoegd waarbij mensen met elkaar kunnen videobellen en een soort triviaspel kunnen spelen om elkaar beter te leren kennen.

Er is dus echt nog hoop voor alle vrijgezellen in tijden van corona als je niet makkelijk nieuwe mensen kan ontmoeten!

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *