Voldoende beweging dankzij app ‘SamenGezond’

Voldoende beweging dankzij app ‘SamenGezond’

Met de app SamenGezond verdien je beloningen door in beweging te blijven. Foto: Manouk Spraakman

Vanaf midden december 2020 zijn de sportscholen gesloten. Sporten in groepsverband of bij sportverenigingen zit er voor 18 plussers niet meer in. Nederland zit in een tweede Lockdown. We zitten allemaal alweer een tijdje thuis,  toch is het belangrijk dat we voldoende in beweging blijven. Een app kan ons daarbij helpen. 

Voldoende beweging kan ervoor zorgen dat we onszelf zowel mentaal als fysiek beter voelen. Daarnaast wordt de kans op hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, longklachten, depressie, suikerziekte en vele andere chronische ziekten door bewegen en sporten op langere termijn kleiner. Naast dat voldoende bewegen belangrijk is om chronische ziekten te voorkomen, is het ook belangrijk om overgewicht te voorkomen. Zeker in deze tijd is dat erg belangrijk. Mensen met overgewicht lopen namelijk meer risico op ernstige problemen wanneer zij besmet raken met het coronavirus. Uit cijfers van Stichting Nationale Intensive Care Evaluatie (NICE) blijkt dat zo’n 78 procent van de coronapatiënten op de IC overgewicht heeft.

Hoewel veel mensen zich bewust zijn dat voldoende in beweging zijn  belangrijk is,  wordt het voor hen moeilijker om motivatie te vinden om te bewegen. Sporten in de sportschool kan niet meer, buiten sporten kan nog maar met één maatje en nu de avondklok is verlengd is ’s avonds sporten ook voor velen geen optie meer. Mede om mensen te motiveren om meer te bewegen is de app ‘SamenGezond’ er.

De app ‘SamenGezond’ is opgericht door zorgverzekeraar Menzis in samenwerking met reclamebureau Roorda. Het doel is om de focus voor Nederlanders te leggen op gezondheid en gedrag. In plaats van ziekte en zorg, waar nog steeds veel mee te maken hebben door corona.

Lisanne Bolder (19), gebruikt de app ‘SamenGezond’ om gemotiveerd te blijven en om voldoende te bewegen. Voor corona sportte zij minstens twee keer in de week. Nu probeert ze voldoende in beweging te blijven door dagelijks wandelingen te maken in de natuur.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *