Dag kolen en gas, hallo energiebesparing!

Dag kolen en gas, hallo energiebesparing!

Tessa Sturkenboom, gemeenteraadslid Student&Starter Utrecht

‘Verwarm jezelf, niet de wereld’ is de boodschap die jaarlijks wordt uitgedragen op Warmetruiendag. De verwarming een graadje lager, een extra dikke trui aan en gaan! Tessa Sturkenboom, gemeenteraadslid Student&Starter Gemeente Utrecht, zet zich onder andere in voor het milieu en energiebesparing. Verslaggever Beau ging met Tessa in gesprek over duurzaamheid en de klimaatactie Warmetruiendag, die dit jaar plaatsvond op vrijdag 5 februari.

Door de coronacrisis zijn mensen geneigd de verwarming hoger te zetten, omdat er veel thuis wordt gewerkt. ‘’Met een initiatief als Warmetruiendag kunnen we voorkomen dat we te veel energie verspillen.’’ Bovendien vertelt Tessa dat niet alle huizen goed geïsoleerd zijn, waardoor er nog meer energie verloren gaat. In Tessa’s directe omgeving doen er helaas weinig mensen mee aan Warmetruiendag. ‘’Wel zijn er een aantal raadscollega’s die dit jaar fanatiek meededen.’’

Tessa vertelt dat ze duurzaamheid belangrijk vindt, omdat we met een klimaatprobleem kampen en het van belang is dat de toekomstige generaties kunnen blijven genieten van een mooie en gezonde omgeving. Met het oog op de toekomst is het belangrijk dat er – vandaag de dag – actie wordt ondernomen.

Van kleine dingen zoals afval scheiden tot grotere aanpassingen zoals zonnepanelen op het dak, je kunt op veel verschillende manieren je steentje bijdragen aan een duurzamere wereld. Tessa is zelf vegetariër, koopt tweedehands kleding en doet zoveel mogelijk te voet of op de fiets. Ze is van mening dat een duurzaam leven toegankelijk zou moeten zijn voor iedereen, niet alleen voor de mensen met een dikke portemonnee.

Tessa was te gast in onze tv-uitzending van woensdag 10 februari. Presentatoren Pepijn en Youssra stelden haar een aantal vragen. Dit fragment is hieronder te zien.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *