Tiger on the Loose: een fysiek feestje

Tiger on the Loose: een fysiek feestje

Door het scannen van de green screen kom je in een andere wereld

Het International Film Festival Rotterdam bestaat dit jaar vijftig jaar. Het festival heeft gewoonlijk rond de 340.000 bezoekers, maar is dit jaar bijna volledig online. Op een fysiek onderdeel na: Tiger on the Loose. Met vijftig green screens verdeeld door heel Rotterdam kunnen fanatiekelingen ruim 43 kilometer wandelen en tóch het festival beleven. Ontworpen door Studio VollaersZwart is het een interactieve beleving van film en AR.

Studio VollaersZwart, bestaande uit Madje Vollaers en Pascal Zwart, is een studio voor interdisciplinair design en virtuele communicatie. Met vorige projecten als de Reflags in Arnhem, Who’s Afraid of Red, Yellow and Blue in Den Haag was het tijd voor een citydressing project in Rotterdam. Door het plaatsen van green screen objecten door heel Rotterdam maakt Studio VollaersZwart het, in samenwerking met het IFFR, mogelijk om even in een andere wereld te stappen. ‘Door traditionele en nieuwe technologieën te combineren, belichaamt Tiger on the Loose de blik van IFFR op zijn 50ste verjaardag: reflecterend én vooruitkijkend,’ aldus het IFFR. Met ruim 10.000 gebruikers van de green screens is Madje Vollaers heel blij: ‘Dit is meer dan dat we verwacht hadden. Helemaal met dit weer.’

Erik Gelsema is sinds 2012 coördinator digitalisering en vertelt dat in het voorjaar duidelijk werd dat het festival niet fysiek ging plaatsvinden. Hij hielp aan de IT-kant van het project. ‘We wilden als filmfestival echt iets doen in de stad. Het heeft een aantal maanden geduurd om Tiger on the Loose te realiseren. ‘Mijn specifieke taak was onder andere de geolocatie van de green screens op de kaart,’ aldus Erik Gelsema. Afgelopen donderdag heeft hij alle vijftig punten bezocht. ‘Ik vertrok vroeg in de ochtend en was na negen uur wandelen weer thuis. Je komt door buurten waar je gewoonlijk niet zo snel zou komen. Het is enorm leuk om te doen,’ aldus Erik.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *