Zenuwen en blijdschap in bijzonder nieuw team van FC Utrecht

Zenuwen en blijdschap in bijzonder nieuw team van FC Utrecht

Het team van FC Utrecht dat gaat spelen in de Bijzondere Eredivisie. Foto: Pim Scholts

UTRECHT – Veel prikkels en emoties voor het nieuwe G-voetbalteam van FC Utrecht, voor sommigen zelfs iets te veel. Een elftal kinderen met een beperking tekende met trillende handjes hun contract om komend seizoen te gaan voetballen in het roodwit van Utrecht, en wel in de Bijzondere Eredivisie.

,,Heel blij, heel leuk”, was een veel gehoorde reactie van de nieuwe spelers op de vragen van de aanwezige pers. Gewend aan media-aandacht zijn deze voetballertjes nog allerminst. Maar spelen voor een profclub is een droom die uitkomt. 120 kinderen met een fysieke of verstandelijke beperking vertegenwoordigen vanaf eind september tien profclubs in de nieuwe competitie, een initiatief van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapt Kind. Jeroen van Ee benadrukt, namens de stichting, het belang van zo’n competitie: ,,Er zijn in Nederland honderdduizend kinderen met een beperking, ook voor hen is het een droom om op hoog niveau te sporten. Of om te voetballen in de eredivisie voor hun favoriete club. Dat kan vanaf nu. Daarnaast is sport niet alleen goed voor de gezondheid, ook op sociaal vlak. De helft van de kinderen met een beperking heeft één of zelfs geen vriend, daar hopen we via sport iets aan te kunnen doen.”

Joost Broerse, voormalig speler en tegenwoordig commercieel directeur bij FC Utrecht, is trots op de deelname van zijn club. ,,FC Utrecht is er voor iedereen, dus het is goed dat we nu ook dit team hier een plek kunnen geven. We proberen de regio erbij te betrekken, het team dat nu voor ons gaat spelen komt uit Vianen, van voetbalclub Brederodes. We hopen de komende jaren meer clubs met G-voetbal bij dit project te betrekken.”

De bijzondere eredivisie begint in het laatste weekend van september, op sportpark Zoudenbalch in Utrecht. Vanaf 28 november is de competitie ook te volgen in een zesdelige serie die wekelijks wordt uitgezonden op NPO 1.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *