Gevaccineerd of niet, de strijd gaat door

Gevaccineerd of niet, de strijd gaat door

Kimberley van der Stelt beschermt zich tegen het coronavirus

Rotterdam – De vaccinaties tegen corona zijn al een aantal weken bezig. Sinds 6 januari kunnen zorgverleners die werken in de directe COVID-zorg, gevaccineerd worden tegen het coronavirus. Zij zijn daarmee de eerste mensen in Nederland die het vaccin toegediend hebben gekregen.

Het farmaceutische bedrijf Pfizer was de eerste met een goed werkend coronavaccin in de wereld en won hiermee de vaccine-race. Het Pfizer-vaccin is effectief als er 2 prikken van dit vaccin binnen 3 weken na elkaar worden geprikt. Het biedt dan 95 procent bescherming tegen het coronavirus.

Kimberley van der Stelt is werkzaam als verpleegkundige in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Zij is dus een van de eerste die dit Pfizer-vaccin toegediend heeft gekregen. Dit betekent dat zij als een van de eerste beschermd is tegen het virus wat ons leven al bijna een jaar treitert. Zij vertelde dat dit helaas haar werk niet makkelijker maakt. Dit omdat het aantal patiënten moeizaam naar beneden gaat en de druk op de zorg nog steeds erg hoog is. Wel helpt het voor haar dat zij en haar collega’s minder snel het coronavirus kunnen oplopen.

Toch zijn ze op de corona-afdeling nog steeds voorzichtig. Zo moeten ze nog steeds een pak aan, medische mondkapjes op, handschoenen aan en dragen ze soms zelfs een skibril op om zichzelf te beschermen tegen het virus. Dit zijn de maatregelen die nog steeds vanuit Erasmus opgevolgd moeten worden door het personeel.

Kimberley laat zien hoe zij als verpleegkundige te werk gaat op de corona-afdeling. Want gevaccineerd of niet, de zorgverlening gaat door. Zeker zolang iedereen volledig is beschermd voor het coronavirus voor middel van een vaccin.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *