‘Ik hoop dat je dat weet’ een nummer over de coronacrisis

‘Ik hoop dat je dat weet’ een nummer over de coronacrisis

Foto door: Fleur van Benten. Jasmijn van Andel op haar kamer in Utrecht.

“Ik heb het geschreven voor mijn moeder,” geeft Jasmijn van Andel (19) glimlachend toe. Sinds kort staat haar debuutnummer op Spotify. Het nummer gaat over iets waar iedereen mee te maken heeft, namelijk: de coronacrisis.

In november 2020 schreef Jasmijn ‘Ik hoop dat je dat weet’. Ze legt uit dat ze het schrijven niet echt gepland had, “Het gebeurde gewoon. Soms heb ik een stukje tekst of een melodie in mijn hoofd en dan wordt het daarna vanzelf een liedje. Over het schrijven van dit nummer deed ik ongeveer een week.” Nadat ze het nummer had geschreven ging ze met haar oude muziekleraar, Joshua Feijen, naar een studio om het nummer op te nemen. Daar heeft ze ook andere nummers opgenomen die op haar eerste EP komen te staan. Ze heeft er bewust voor gekozen om ‘Ik hoop dat je dat weet’ eerder uit te brengen dan de rest van haar EP, omdat het nummer zo actueel is.

Spotify

Dat Jasmijn een nummer op Spotify heeft, betekent niet meteen dat ze er geld mee verdient. “Dat gebeurt pas echt als er heel veel naar het nummer geluisterd wordt,” licht Jasmijn toe. Volgens Het Parool verdien je ongeveer 0,0013 euro per stream. Na een miljoen streams heb je een dus 1300 euro. “Maar je kan niet expres je eigen nummer heel vaak luisteren voor meer streams,” zegt Jasmijn, “want dan word je geblokkeerd.”

Uitlaatklep

Het geld is voor Jasmijn ook niet de echte reden om muziek te schrijven. Ze gebruikt muziek eerder als een soort uitlaatklep. “Emoties die ik normaal niet altijd durf uit te spreken, kan ik wel in een liedje uiten. Bijvoorbeeld dat ik mensen mis, dat ik verdrietig ben of dat ik van iemand houd,” vertelt Jasmijn.
Muziekdocent Feijen is in ieder geval trots op zijn oud-leerling: “Ze heeft echt talent voor het schrijven van nummers en er hoeft bijna niets meer aan veranderd te worden als we het opnemen.”

Jasmijn is op Spotify te vinden onder haar artiestennaam ‘Jasmijne’.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *