Mingus mag weer knippen

Mingus mag weer knippen

Mingus Hagendijk knipt de haren van onze verslaggever Lisa Oremus. (Gemaakt door Stephen Buitelaar)

Na een lockdown van ruim twee-en-een-half maand mag Mingus (22) eindelijk weer knippen. De kappers mogen namelijk vanaf 3 maart weer hun deuren openen. Wel onder de voorwaarden dat je op afspraak komt en je een mondkapje draagt.

Vanaf 3 maart mogen bepaalde contactberoepen weer aan het werk. Zoals rij-instructeurs, masseurs, chiropractors, osteopaten, medewerkers in alternatieven geneeswijzen en medewerkers in uiterlijke verzorging waaronder de kappers.

Het corona-virus heeft ook op de kappersbranche een grote impact. Veel kappers hebben noodgedwongen thuis moeten zitten zonder inkomen. Gelukkig werd er aangekondigd dat er een tijdelijke overbrugging zelfstandige ondernemers (TOZO) beschikbaar is gesteld. Deze regeling is nu verlengd tot en met 1 juli 2021.

Mingus komt helaas niet in aanmerking met deze regeling omdat hij pas in mei 2020 zzp-kapper is geworden. De afgelopen periode was dan ook zwaar voor Mingus. Geen inkomen en niet het gene kunnen doen wat je het liefste doet: knippen. ‘’Het klonk als muziek in mijn oren toen ik hoorde dat ik weer mocht beginnen met werken’’.

Tijdens het knippen van mijn haar merk ik hoe gepassioneerd Mingus over zijn werk is. ”Het is niet alleen het knippen waar ik blij van word, maar ook het creatieve proces wat erbij komt kijken trekt mij aan” verteld Mingus. Al vanaf zijn zeventiende zit hij in het vak en hij is nog nooit verveeld geraakt. ”Je leert constant nieuwe mensen kennen en in zo’n korte tijd dat ze bij je in de stoel zitten leer je elkaar toch goed kennen”.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *