Click & Collect, wat zijn de eerste reacties?

Click & Collect, wat zijn de eerste reacties?

Foto: Eva Metselaar

DEVENTER – Een frisse neus halen doormiddel van je pakketje ophalen bij de lokale winkel, het kan nu met Click en Collect. Drie weken geleden van start gegaan, lijkt het op een succes. Verslaggeefster Eva gaat langs bij Bruna, Dille en Kamille en Holy Cow in Deventer om de meningen van winkeleigenaren te peilen.

“Het is een druppel op een gloeiende plaat,” zegt Erwin Rouwendal, eigenaar van Bruna Deventer. Toch is hij samen met Liesbeth Velders, eigenaresse Dille en Kamille Deventer en Luciënne, medewerkster Holy Cow, positief over Click & Collect. Zij merken enthousiasme bij hun klanten. “Je merkt dat mensen het leuk vinden om weer even buiten te komen en hun pakketje op te halen,” vertelt Luciënne. “Mensen hebben toch een soort doel,” vult Erwin aan.

Brancheorganisatie INretail houdt rekening met een snelle stijging van faillissementen in de datailhandel, dit kan tot een halt worden geroepen als de winkels op 3 maart weer open mogen schrijft Emerce. In dat zelfde artikel wordt gemeld dat er in januari 87 procent van de sport- en 77 procent van de modewinkels een omzetdaling van 60 tot 100 zijn ondergaan.

Hoe het werkt
Bij alle winkels werkt het concept ongeveer hetzelfde. “Klanten kunnen op twee manieren bestellen: via onze website of telefonisch,” vertellen alle drie de winkeleigenaren. Zodra de klant een bestelling heeft geplaatst krijgen de winkels het binnen via een tablet of computer. De winkelmedewerkers ‘picken’ dan de bestelling en leggen het pakketje klaar bij de ingang. Ondertussen kiest de klant een tijdslot van een uur om zijn of haar bestelling persoonlijk op te halen.

“Ik denk dat jongeren sneller Click & Collect zullen gebruiken, omdat het voor hen makkelijker is. De digitale drempel kan groot zijn voor de oudere generatie, al praat ik dan wel over 70-plussers,” aldus Liesbeth Velders.

Over de auteur

Eva Metselaar

17 jaar oud. Ik ben nieuwsgierig en sta open voor alle kansen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *