BSO Wijs!

BSO Wijs!

Bron: foto Dagmar Kuus, AD

De buitenschoolse opvang blijft voorlopig nog even gesloten. Toch heeft de BSO nog wel een noodopvang te bieden, voor kinderen waarvan één of beide ouders een cruciaal beroep uitoefenen. Deze coronacrisis is allesbehalve optimaal, vindt ook Dagmar Kuus, medewerkster bij BSO Wijs in Driebergen. Dagmar vertelt hoe het er nu aan toegaat op de werkvloer en deelt haar persoonlijke ervaring over het werken tijdens de coronacrisis. 

Dagmar Kuus werkt als pedagogisch coach- en beleidsmedewerker en staat ook soms op de groep. Ze is al 6 jaar werkzaam bij deze BSO. Dagmar beschrijft het werken bij de BSO als een feest, ze is heel blij met haar collega’s en haar functie. De visie van BSO Wijs is gericht op het buiten zijn met de kinderen, zo spelen ze vaak buiten op het prachtige landgoed Heide Stein van het Utrechts landschap.
“Dit is toch iets om erg gelukkig van te worden”, zegt Dagmar.

“Het werken tijdens de coronacrisis vroeg van ons allemaal best wat flexibiliteit. Toch vond ik het tegelijkertijd leuk en uitdagend. Je komt in situaties terecht waarop je heel snel moet inspringen op veranderingen van de overheid, waarbij je ook steeds nieuwe manieren moet vinden om je collega’s enthousiast te houden. Toch merk ik bij andere collega’s de onzekerheid van hoe het gaat lopen en hoelang de lockdown nog gaat duren. Graag haal ik deze zorg bij ze weg, maar dat gaat niet”. Toch merkt Dagmar dat er veel onzekerheid is.

Er zijn de afgelopen maanden enorm veel dingen veranderd binnen de BSO. Volgens Dagmar zijn er wat dingen die ze nu doen, die ze van plan zijn om die na de crisis ook erin te houden. Denk hierbij aan kleine veranderingen. Zo zijn de BSO-medewerkers gedwongen om digitaal bij elkaar te komen tijdens vergaderingen, dat is iets wat ze hebben besloten om na de coronacrisis. Bij digitale bijeenkomsten zijn mensen net iets flexibeler en daarbij helpt het in snelheid. Verder zal er binnen de BSO zelf geen grote veranderingen plaatsvinden.

“Ik denk dat we gewoon doorgaan zoals voor de lockdown, maar dan met nog meer enthousiasme, omdat we allemaal toch een beetje ‘opgehokt’ hebben gezeten”, aldus Dagmar.

Over de auteur

Roosmarie Beenhackker

Ik ben Roosmarie Beenhackker, 19 jaar en studeer Journalistiek op de Hogeschool Utrecht. Interviewen doe ik graag, maar het liefste sta ik op een groot podium te zingen. Hoe meer mensen, hoe beter.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *