Gitaarles populair in tijden van Corona

Gitaarles populair in tijden van Corona

Kai Tseng (links) geeft gitaarles aan Rico (rechts) in zijn studio aan huis. foto is gemaakt door: Lisa Oremus

Sinds de lockdown hebben we allemaal tijd over. En dus ook tijd om een instrument te leren spelen. Kai Tseng is tijdens de lockdown begonnen met gitaarles geven. Wat begon voor de lol is nu uitgegroeid tot 20 leerlingen per week en een inschrijving bij de Kamer van Koophandel.

 Tijdens de lockdown plaatste Kai een oproepje op zijn Instagram dat hij gitaarles geeft. Nu hij niet meer in de horeca kan werken en maar weinig optredens heeft met zijn band leek het hem een goed alternatief. Hij kreeg er veel reacties op en geeft nu twintig leerlingen per week les. ‘’Ik merk dat er veel animo voor is, ik heb pas één oproep geplaatst en ik heb het nu al druk’’.

De gitaarlessen geeft hij aan huis in zijn eigen studio. Wanneer ik binnen loop zie ik drie elektrische gitaren aan de muur hangen met daaronder een keyboard. Kai pakt meteen zijn eigen elektrische gitaar en sluit hem aan op de versterker en begint te spelen. Een echte muzikant kun je wel stellen. De sfeer zit er gelijk in.

Even later komt Rico, een leerling van Kai, binnen en beginnen ze samen wat te spelen. Een les van Kai duurt een uur waarin ze verschillende dingen doen. Eerst spelen ze een stukje van afgelopen les en dan beginnen ze weer aan wat nieuws. Ook krijgen zijn leerlingen ‘huiswerk’ mee om thuis te oefenen.

Inmiddels heeft Kai het druk met zijn gitaarlessen en zit hij er aan te denken om weer een oproepje te plaatsen om zo meer leerlingen te werven.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *