Schokkende coronacijfers in Brazilië

Schokkende coronacijfers in Brazilië

Beeld ter illustratie

Brazilië blijft nieuwe records verbreken met het aantal dagelijkse coronadoden. Ziekenhuizen liggen vol en er is te weinig personeel. Ondanks de verontrustende situatie, blijft president Jair Bolsonaro de pandemie bagatelliseren. De gemoederen lopen hoog op tussen de president en lokale leiders. Vooral tussen João Doria, gouverneur van São Paulo, en Bolsonaro is er veel onenigheid over het vaccinatiebeleid.

Familie in Brazilië
Sophie Sierig heeft haar familie wonen in Brazilië en maakt zich zorgen. “Het is een en al chaos, vooral omdat de regels in deelstaten niet overeenkomen. Eigenlijk heeft het dus allemaal geen zin. Vorige week waren stranden in Rio nog open, iedereen gaat overal naartoe met het openbaar vervoer en sommige restaurants en bars zijn pas sinds twee weken dicht. Het virus heeft daar eigenlijk gewoon vrij spel.”
Sophie heeft veel contact met haar familie en zo kan zij doorgeven welke maatregelen hier gelden. Haar familie probeert zich, door middel van de kennis uit Nederland, te beschermen tegen het virus.

Latijns-Amerika correspondente
Sandra Korstjens, Latijns-Amerika correspondente voor RTL-Nieuws, merkt ook dat mensen zich steeds meer zorgen maken. Ondanks de corona-ontkenningen van president Bolsonaro, ondernemen lokale leiders steeds meer actie. Scholen worden toch gesloten, stranden worden afgesloten en steeds meer restaurants doen alleen nog maar aan bezorgen en afhalen. “Mensen zijn voorzichtiger en zien natuurlijk ook wat er gebeurt in de rest van de wereld. Zeker nu de ziekenhuizen vol liggen en steeds meer jongeren ziek worden, zijn mensen meer op hun hoede.”

Brazilië is ondertussen ook begonnen met vaccineren van ouderen. De bedoeling is dat bijna iedereen in 2021 het vaccin ontvangt. Op dit moment ziet het er naar uit dat steeds meer Brazilianen een positieve houding aannemen tegenover het vaccin.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *