Nederland sleept Grammy’s binnen

Nederland sleept Grammy’s binnen

Christianne Stotijn, Klara Beck photography

De uitreiking van de 63e Grammy Awards vond plaats op 14 maart 2021 in het Staples Center in Los Angeles. De Grammy’s behoren tot de belangrijkste prijzen in de popmuziek. In Nederland zijn er ook nominaties gevallen. Christianne Stotijn is een Nederlandse mezzosopraan die genomineerd was in de categorie Classical Compedium.

Christianne woont tegenwoordig in Brussel en dus spraken we haar telefonisch.

Zoals ze al liet doorschijnen is deze muziekprijs in de klassieke muziek minder belangrijk dan in de popmuziek. Dat neemt niet weg dat het een belangrijke prestatie is. Christianne hoopt dat er hierdoor wel meer aandacht is voor het stuk en ze er na corona weer vol mee op tournee kunnen.

Wat opvalt, is dat in verschillende landen het publiek heel divers op het stuk reageert. Zo ziet ze dat in de Royal Alberts hall in Londen het publiek heel jong en open is. “Ze zijn heel erg gewend aan allerlei soorten muziek”. In Praag reageerden ze iets conservatiever en dat is niet zo gek, de muziek is erg indrukwekkend. “Er komt een soort orkaan en een vulkaan over je heen bij deze muziek, waar je alleen maar met ogen naar kan kijken, je word compleet van je stoel geblazen” . Het laatste concert voor de pandemie uitbrak was in Estland, waar het werd begeleid met een dans. Dat was volgens Christianne een hele bijzondere ervaring.

Gelukkig hoeft ze niet stil te zitten in deze tijd. Sinds 2014 leidt ze de Udo Reinemann International Masterclasses, een initiatief gesteund door het Koninklijk Conservatorium en De Koninklijke Muntschouwburg te Brussel. Christianne heeft een stichting opgericht, welke eigen educatieve producties verzorgd. Ze geeft in deze tijd vooral les aan jonge muzikanten, want het leren stopt nooit.

Haar grootste tip aan haar studenten is je vooral niet laten leiden door de tijd waar we in leven. “Als je een innerlijke drang hebt om muziek te maken, moet je daar altijd naar luisteren en je passie achterna gaan.”

Over de auteur

Lisa Wessels

Vanaf jongs af aan houdt ik me al met alles wat met politiek heeft te maken. Sinds ik beginnend journalist ben, ben ik ook opzoek naar de diepgang achter de politiek. Ik maak van geschreven verhalen tot podcasts tot beeldende producties. Ik sta altijd open voor nieuwe projecten en spannende uitdagingen. U kunt mij bereiken door te bellen op 0644356676 of via LinkedIn en Twitter

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *