Buiten dansles geven

Buiten dansles geven

Foto: Indy Ouwerkerk. Leerlingen dansen buiten

Binnen sporten is nog toegestaan door de corona maatregelen. Met maatregelen voor sport probeer de overheid besmettingen tijdens sporten te voorkomen. In corona tijd mag wel iedereen buiten sporten. Omdat binnen sporten nog niet mag betekent dit dat dansscholen gesloten zijn. Dansschool Nadance in Bergambacht is sinds december noodgedwongen gesloten. Eigenaresse Nadine Suur (30) heeft een alternatief bedacht: buiten dansles geven.

De dansschool heeft in de winter gebruik gemaakt van Zoom. Eind februari is de dansschool buiten les gaan geven, dit gebeurt op een schoolplein met toestemming van de gemeente. Kinderen van vier tot en met 20 jaar krijgen les bij de dansschool. Nadine Suur neemt haar box mee naar het schoolplein en het dansen kan beginnen. Doordeweeks wordt er lesgegeven. Quinty Vermeijs (19) geeft vrijdag les aan jonge kinderen.

Regels voor kinderen tot en met zeventien jaar: zij mogen overal gezamenlijk buiten sporten en zij hoeven geen 1,5 meter afstand te houden. Voor 18 plussers geldt dat er buiten gesport mag worden op sportaccommodaties of andere locaties in opdracht van de gemeente. Dan hoef er geen 1,5 meter afstand bewaart te worden, vermeldt Rijksoverheid.nl. 

Dansjuffen
Eigenaresse dansschool Nadance, Nadine Suur: “We zijn heel blij dat we toch met elkaar kunnen dansen. Elkaar in het echt zien is veel beter dan via Zoom lesgeven. Toen het weer beter werd ben ik gaan kijken voor een geschikte plek. We hebben het naar ons zin, het weer moet wel meewerken. Wel ondervinden we kleine problemen zoals niet naar het toilet kunnen gaan en overlast.”

Dansjuf Quinty Vermeijs: “Voordat ik vrijdag dansles geef ga ik even naar de dansschool toe om mij voor te bereiden. Ik bedenk de warming up of de stukjes dans. Met het mooie weer blijven de kinderen wel warm, als het wat kouder is is het belangrijk dat ze goed warm blijven. Het is wel anders dan normaal, buiten hebben we meer ruimte en we kunnen niet nakletsen. Maar de opbouw is hetzelfde. Het is een goed alternatief maar we hopen snel de dansschool weer in te mogen.”

Over de auteur

Indy Ouwerkerk

Mijn naam is Indy Ouwerkerk en ik ben student op de Hogeschool in Utrecht. Ik vind het leuk om mensen te interviewen en bezig te zijn met radio en tv.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *