Het belang van fotografie

Het belang van fotografie

Foto mariekeduijsters.nl

Fotografie is een mooie manier om een verhaal te vertellen. Zo vindt ook Marieke Duijsters dat. Marieke is al langer dan 15 jaar fotograaf en werkt sinds haar 25e voor zichzelf. Ze werkt zowel in het binnenland als buitenland en niks is haar te gek.

Er zijn verschillende soorten vormen van fotografie, zo heb je bijvoorbeeld: trouw-, medisch-, natuur-, schoolfotografie en nog veel meer soorten. Marieke is bedrijfsfotograaf, theaterfotograaf, reportagefotograaf en portretfotograaf. Ze is van alle markten thuis en heeft haar eigen bedrijf dat gevestigd is in Utrecht. Marieke werkt vanuit Utrecht, maar fotografeert op allerlei verschillende soorten locaties. Marieke heeft al diverse soorten opdrachten gehad, zo ook een fotoshoot voor het sportkleding merk Puma. Bij deze opdracht ging het om een Popup fitness editorial reportage op locatie, in Ibiza. Ook heeft Marieke via dezelfde opdrachtgever, Max Verstappen mogen fotograferen.

“Fotograferen is heimwee verzamelen voor morgen.” – Marieke.

Wat Marieke belangrijk vindt aan fotografie is dat het één beeld is. Een beeld waarmee je niet gelijk mee wordt overspoeld, en dat dat ene beeld de lading dekt van hetgeen wat je wilt vertellen. Maar voor Marieke betekent fotografie meer dan dat. Wat Marieke het mooie vindt aan fotografie is dat ze binnen mag kijken op plekken waar ze normaal nooit komt. “Fotografie is niet alleen de persoon vastleggen, maar ook een verhaal. Als ik naar een beeld kijk, kan ik de rest zelf invullen.”, aldus Marieke.

Als je meer van Marieke’s werk wilt zien, neem dan een kijkje op haar website: www.mariekeduijster.nl

Over de auteur

Roosmarie Beenhackker

Ik ben Roosmarie Beenhackker, 19 jaar en studeer Journalistiek op de Hogeschool Utrecht. Interviewen doe ik graag, maar het liefste sta ik op een groot podium te zingen. Hoe meer mensen, hoe beter.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *