Het mag weer: Bier in België

Het mag weer: Bier in België

Foto: Ridofranz van istockphoto.com

Terrassen open op 28 april

Op 28 april kwamen er verschillende versoepelingen: het thuisbezoek werd veranderd van 1 naar 2 personen, winkels en markten gingen weer open en ook mocht de horeca haar terrassen weer openen. Deze waren sinds oktober al dicht. Bijna een halfjaar moest de horeca haar deuren sluiten. Met de opening van de terrassen zijn er wel een aantal voorwaarden. Zo mogen alleen de buitenterrassen open. Deze mogen alleen serveren van 12:00 uur ’s middags tot 18:00 uur ’s avonds. Ook zit er een maximum aan het aantal bezoekers op het terras: 50 mensen zijn welkom met maximaal 2 mensen per tafel. De rest van de bezoekers moeten onderling altijd 1,5 meter afstand houden, óok als zij zitten. Wanneer een bezoeker gebruik wil maken van het toilet, mag deze naar binnen en zal hij/zij een mondkapje moeten dragen.

België

In België heeft de horeca meer geluk. Daar mag de horeca vanaf zaterdag 8 mei de terrassen weer openen. Niet van 12:00 uur tot 18:00 uur zoals in Nederland, maar van 08:00 uur ’s ochtends tot 22:00 uur ’s avonds. Er mogen maximaal 4 mensen aan een tafel zitten. Dit mogen er zelfs meer zijn als deze groep mensen allemaal tot hetzelfde huishouden behoort. Net als in Nederland moeten de terrasbezoekers in België een mondkapje dragen als zij naar binnen gaan om te betalen of om naar het toilet te gaan.

Meer versoepelingen voor de horeca

Op 11 mei hielden Mark Rutte en Hugo de Jonge opnieuw een persconferentie. Hierin werd bekend gemaakt dat terrassen volgende week al in de ochtend open mogen en zullen moeten sluiten om 20:00 uur ’s avonds.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *