AMFI en ASVA eisen veilige leeromgeving voor studenten

AMFI en ASVA eisen veilige leeromgeving voor studenten

Het logo van de website 'Time to Tell AMFI'

Een veilige leeromgeving en vertrek van de directeur en hoofddocent: dit zijn een paar van de eisen van (oud-)studenten van het AMFI, Amsterdam Fashion Instituut en studentenvakbond ASVA. Wat begon met het verhaal van Anne Sarah Dijkhorst op Instagram groeide uit tot het platform ‘Time to Tell AMFI’. Hierop vertellen (oud-)studenten over de cultuur op deze fashionschool.

Afgelopen 14 maart plaatste Anne Sarah Dijkhorst haar verhaal op IGTV. De video werd ruim tachtigduizend keer bekeken. Ze studeerde van 2008 tot 2012 aan het AMFI. Haar klasgenoot destijds, Martijn N., is beschuldigd van seksueel geweld. In de video vertelt ze over blijvende faalangst, onzekerheid, burn-outs en de cultuur die heerste op school. Ze schrijft erbij: “Vrijdagavond zag ik het bericht van een oud-klasgenootje dat wordt aangeklaagd voor hele nare dingen. In het stuk stond ook dat hij zijn studiegenoten terroriseerde. Dit gebeurde allemaal onder de vleugels van de leraren die hem op handen droegen. Een opleiding waar ego en faam de boventoon voerde en studenten emotioneel werden afgebroken. Ik was altijd het studentje dat mode niet begreep, vaak omdat ik de wereld vooruit wilde helpen en veel groene projecten verzon. Het was geen fashion.”

In samenwerking met de Amsterdamse studentenvakbond ASVA heeft Anne Sarah Dijkhorst met hulp van een aantal (oud-)studenten het platform ‘Time to Tell AMFI’ opgericht. De Algemene Studenten Vereniging Amsterdam (ASVA) is opgericht op 25 mei 1945 en is bedoeld voor alle Amsterdamse studenten. Op de ‘Time to Tell AMFI’ kunnen (oud-)studenten hun verhaal kwijt. Hierbij gaat het om het grotere plaatje: een veilige leeromgeving voor studenten. Maarten van Dorp vertelt aan het NRC: “We merkten dat zij geen uitlaatklep hadden voor de verhalen waarmee ze rondliepen, zoals docenten die ze kleineerden of vertelden dat ze niets waard waren. Sommigen hebben psychologische hulp nodig.”

Op 4 mei organiseerde de ASVA een webinar waarin een aantal eisen werd gesteld en werd opgeroepen actie te ondernemen. Een opsomming van wat studenten kunnen doen: Mailen met hun eigen verhaal, een klacht indienen bij de Hogeschool van Amsterdam, een klacht indienen bij de Onderwijsinspectie en wanneer studenten meer willen doen kunnen ze contact opnemen met ASVA. De eerste eis: Excuses van AMFI. “Dat is ontzettend waardevol voor het helingsproces van studenten,” aldus Maarten van Dorp. Ten tweede: Het vertrek van directeur Dirk Reynders en hoofddocent Peter Leferink. Het vertrouwen is volgens de ASVA weg. Als derde eis: Een transparante en eerlijke klachtenprocedure. De andere eisen zijn onder andere compensatie voor studenten, een veilige omgeving voor nieuwe studenten en gevoeligheidstrainingen voor docenten.

In reactie op de eerste verhalen in maart heeft AMFI een onderzoek gestart. Dit wordt gedaan door Bezemer & Schubad, een onafhankelijk onderzoeksbureau. AMFI schrijft in een schriftelijke reactie: “We hebben (oud-)studenten en (oud-)medewerkers opgeroepen om vooral hun ervaringen met het bureau te delen, zodat we ervan kunnen leren.” Meer dan honderd mensen hebben zich aangemeld. “Het onafhankelijk onderzoek richt zich op hoe (oud-)studenten en medewerkers de veiligheid van de werk- en leeromgeving beleven en wat de mogelijkheden zijn om dit te verbeteren”, aldus AMFI. Het onderzoeksbureau verwacht in juni haar rapport met conclusies en aanbevelingen op te kunnen leveren. AMFI wil dit rapport openlijk en transparant delen.

Naast het onderzoek zijn er nog een aantal stappen gezet. De eerste stap is het aanpassen van het curriculum voor de eerste twee jaar van de opleiding. Zo hopen ze de werkdruk voor studenten te verminderen. Deze stap is twee jaar geleden al ingezet, met de komst van de nieuwe directeur. Als tweede is de klachtenprocedure volgens het AMFI vereenvoudigd. Ook is er een taskforce ‘Community & Safety’ opgericht. Deze werkt in samenwerking met studenten aan het verbeteren van de cultuur. Als vierde is er een ‘student council’ geïnstalleerd. Deze moet ‘een laagdrempelig aanspreekpunt voor de studenten’ worden en denkt mee over het beleid om de sociale veiligheid van AMFI. Als laatste stap is de gedragscode is aangepast.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *