Reizen tijdens een pandemie

Reizen tijdens een pandemie

Sint-Maarten | Foto: Kilian Konincks

Groen of geel

Reis alleen naar landen met een groen of geel reisadvies. Dat geeft de Rijksoverheid aan op hun website. Tijdens de coronapandemie wordt afgeraden om naar het buitenland te reizen. Dit om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Omdat je niet voor verassingen wilt komen te staan is het belangrijk dat je, als je toch naar het buitenland afreist, weet wat de coronamaatregelen zijn en of er een quarantaine- of testplicht in het land van aankomst verplicht is.

Sint-Maarten

Als je naar Sint-Maarten wil heb je een aantal dingen nodig voordat je naar het eiland af kunt reizen. Allereerst moet je een coronatest afleggen. Dit moet bij een commerciële teststraat omdat deze een bewijs afgeeft met de uitslag. Is de uitslag negatief dan moet je dit formulier samen met een Ehasformulier opsturen. Dit Ehas-formulier is te vinden op de website van de regering van Sint-Maarten. Nadat alles is ingevuld en opgestuurd krijg je binnen 12 uur een bericht of je pre-approved bent om naar Sint-Maarten af te mogen reizen. Dit betekent niet dat je sowieso het land in mag. Na aankomst op het eiland moet je op de luchthaven al deze formulieren die je hebt uitgeprint en hebt meegenomen laten zien bij de douane. Zij bepalen vervolgens of alles in orde is en of je het eiland mag betreden.

Veilig reizen

Het kabinet in Nederland heeft bepaald dat sommige landen in de wereld op kleurcode ‘geel’ worden gezet. Vanaf 15 mei 2021 mag je dan weer naar deze landen afreizen. Sint-Maarten is een van deze landen. Het is dus veilig om naar deze landen te reizen. Wel wordt geadviseerd om altijd vooraf van de reis het reisadvies nogmaals te checken.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *