Commissies zijn de smaakmakers van verenigingen

Commissies zijn de smaakmakers van verenigingen

Een vereniging, alle studenten zijn er wel bekend mee. Van studievereniging tot een sportvereniging, ze zijn allemaal hetzelfde opgebouwd: leden, bestuur en commissies! Commissies plannen leuke uitjes, maken een jaarboek of zorgen dat de vereniging op rolletjes loopt. Commissies zijn de smaakmakers van de verenigingen.

Pien Veenink (21) is lid van de volleybalvereniging Van Slag in Utrecht. Zij is ook een commissie lid van de commissie RedaCie. Voor de commissies en vrijwilligers van de vereniging is er een dag georganiseerd door het bestuur. Een dag sportief klimmen in het klimbos. Verslaggeefster Eva Metselaar ging met Pien mee.

Van Slag heeft gemiddeld 440 leden en is daardoor de grootste volleybalvereniging voor studenten in Utrecht. Elke dinsdag avond vindt er een interne competitie plaats. Het zijn gemengde teams en iedereen is welkom om de sport te beoefenen. Er zijn 8 verschillende niveaus dus er is voor iedereen wel een plek.

Een commissie bestaat uit leden van de vereniging waar zij lid van zijn. Deze leden van een commissie dragen de verantwoordelijkheid voor het uitvoeren van specifieke taken. Een commissie wordt aangesteld binnen de vereniging met een bepaald takenpakket.

De commissie waar Pien lid van is, is verantwoordelijk voor het jaarboek. Het hele jaar zijn zij bezig met het verzamelen van teamstukjes, foto’s en meer. Alles wat er dat afgelopen jaar is gebeurd krijgt een plekje in het jaarboek. “Helaas is het dit jaar een stuk lastiger, aangezien er niet veel heeft kunnen plaatsvinden,” vertelt Pien “om het jaarboek helemaal te vullen met Zoom screenshots is ook niet echt leuk.”

Pien en haar commissie hoopt op een leuker jaar volgend seizoen. Zij zouden wel nog een jaar in deze commissie willen blijven om een ‘normaal’ commissie jaar mee te maken. “Wij hebben elkaar als commissie ook maar echt amper gezien. Alleen twee om twee een paar keer in het jaar, maar dat aantal is op één hand te tellen.”

Over de auteur

Eva Metselaar

17 jaar oud. Ik ben nieuwsgierig en sta open voor alle kansen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *