Naar de bios voor de studie

Naar de bios voor de studie

Emilio Stoppelenburg | Foto: Kilian Konincks

Vanaf zaterdag 5 juni is het weer toegestaan om fysiek naar de bioscoop, een concert, een tentoonstelling of naar het theater te gaan. Dit heeft het kabinet besloten om Nederland weer beetje bij beetje open te stellen. Het gaat steeds beter met de coronacijfers in Nederland. Doordat steeds meer mensen gevaccineerd worden krijgt het coronavirus steeds minder de kans om te verspreiden. Wel mogen al deze verschillende instellingen een maximumaantal bezoekers per zaal naar binnen laten. Het maximum is 50 bezoekers. Iedereen in de zaal moet een vaste zitplaats hebben. Iedereen moet aan het begin een gezondheidscheck doen. Voor doorstroomlocaties zoals musea en monumenten geldt dat er 1 bezoeker per 10 vierkante meter naar binnen mag. Sommige bioscopen vragen aan de bezoekers of zij online hun tickets kunnen kopen. Zoveel mogelijk met pin te betalen in de bioscoop zoals popcorn en een drankje.

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven verteld waarom in deze tijd kunst en cultuur zo belangrijk zijn: “Wat hebben we dit lange tijd moeten missen. Kunst en cultuur is de zuurstof van onze samenleving, we kunnen niet zonder. Het verbindt, het ontroert of maakt ons aan het lachen. Eindelijk kan het publiek weer daadwerkelijk wegdromen bij al het moois dat de culturele en creatieve wereld ons te bieden heeft. Ook al kunnen de instellingen nog niet zoveel publiek ontvangen zoals ze gewend waren voor de coronacrisis, dit is een hele belangrijke stap. Het biedt ook perspectief aan culturele en creatieve ondernemers die weer kunnen beginnen met inkomsten verwerven door mensen te laten genieten van kunst en cultuur.”

Pathé bioscopen hebben gemeld dat zij de eerste dag dat zij weer opengaan alleen Unlimited-abonees verwelkomen. Dit doen zij om deze betalende klanten een extraatje te geven.

In het theater wordt steeds meer gebruik gemaakt van film en nieuwe media. De studie focust zich niet alleen op de geschiedenis en theorie. Ook wordt er geleerd hoe de vorm en inhoud van een film, televisieprogramma, game of voorstelling te analyseren. In het begin van de bachelor volgt de student met de medestudenten inleidende vakken op het gebied van film, televisie, nieuwe media, theater, dans, cultuur en maatschappij. Daarna maakt de student zelf de keuze uit een groot aanbodcursussen. Om deze reden is het belangrijk dat de studenten naar theatervoorstellingen, de bioscoop of concerten kunnen. Een groot genot voor de studenten media en cultuur.

In november 1944 was er een militaire operatie in het noorden van België en ik het zuiden van Nederland. Het bleek een van de grootste operaties te zijn in Nederland in die tijd. De geallieerde wilde de Schelde veroveren op de Nazi’s. Dit deden ze omdat zo de weg naar Antwerpen vrij kwam en het voor de geallieerde makkelijker was om legers aan te voeren en te bevoorraden. Van deze operatie is een film gemaakt. De film zou uitkomen net nadat de bioscopen dicht gingen in december. Filmfans hebben dus moeten wachten totdat de bioscopen weer opengingen om deze film te bekijken. Op 5 juni, wanneer de bioscopen weer opengaan, gaat De slag om de Schelde in première.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *