Wesley van Zutphen: “Het leven vraagt om kunst en kunst vraagt om het leven”

Wesley van Zutphen: “Het leven vraagt om kunst en kunst vraagt om het leven”

“Lagen zijn belangrijk in mijn schilderijen, de lagen laten de strijd zien en de harmonie. De meeste lagen in een schilderij van mij zijn denk ik zes lagen.” Wesley van Zutphen. Foto door: Stefan Dwarswaard

Na meer dan zes maanden zullen, op 5 juni, Nederlandse musea hun deuren weer openen. Naast het museum gaan ook theaters, bioscopen en concertzalen open. “We hebben hier lang op gewacht en we zijn blij dat we eindelijk weer kunnen opstarten als culturele sector,” vertelt Wesley van Zutphen (24), kunstenaar en student fotografie aan de kunstacademie Willem de Kooning.  

In Rotterdam betekent Willem de Kooning niet Koning Willem-Alexander Claus George Ferdinand, Koning der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau, Jonkheer van Amsberg, maar wordt de Abstract Expressionistische kunstschilder uit Rotterdam en de naar hem vernoemde Rotterdamse kunstacademie.

“Ik zou elke week wel naar het depot van Boijmans willen en dan maakt het mij eigenlijk niet uit dat er elke week dezelfde schilderijen hangen”

Wesley van Zutphen

Boijmans van Beuningen museum

Het Boijmans van Beuningen museum is een museum voor beeldende kunst. Al sinds 1935 vestigt het museum zich in het Museumpark in Rotterdam. In mei 2019 is het museumgebouw gesloten voor de renovatie met de geschatte duur van 9 jaar. Wel zal het depot van het Boijmans museum in november open gaan. “Het Boijmans depot zal ‘s werelds eerste depot zijn dat voor publiek toegankelijk is,” vertelt Sharon Cohen persvoorlichtster van het Boijmans van Beuningen museum.

“Het voelt of het leven weer uit zijn winterslaap is ontwaakt”

Wes Broersen

Op 11 mei twitterde demissionair minister Hugo de Jonge dat Nederland wel “een dagje zonder theaters en musea kan.” En: “Je kan ook een Dvd’tje opzetten.” Wes Broersen, conceptuele kunstenaar vertelt: “Dit laat gewoon zien waar wij, als culturele sector, staan in deze pandemie.” Wes is wel opgelucht dat er nu alsnog is besloten dat de culturele sector voor een gedeelte open mag: “Het voelt of het leven weer uit zijn winterslaap is ontwaakt”.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *