Opeens ben je ziek

Opeens ben je ziek

Pieter | fotografie Roos

Je zal maar ineens te horen krijgen dat je kanker hebt. En dat op je dertiende. Het overkwam Pieter uit Driebergen. Gelukkig is hij nu al bijna 5 jaar clean en gaat het heel goed met hem.

Bij ongeveer een op de drie Nederlanders wordt in de loop van het leven kanker vastgesteld. Iedereen krijgt dus vroeg of laat met kanker te maken. Als patiënt of als naaste van een patiënt. Kanker kan voorkomen bij mensen van alle leeftijden, ook bij kinderen. Iedereen krijg dus in de loop van het leven indirect of direct te maken met de ziekte kanker. Deze ziekte heeft niet alleen invloed op het leven van de patiënten zelf, maar ook familie, vrienden en naasten.

Pieters leven werd ook beïnvloed door zijn ziekte. Zoals pieter het zelf beschrijft draaide zijn leven 180 graden. Niks was meer hetzelfde. “De dagelijkse bezigheden zoals sporten, naar school gaan, met vrienden chillen konden niet meer,” vertelt Pieter. “Je voelde je altijd ziek.” Iets wat op de lange termijn niet meer zal veranderenin het leven van Pieter is dat hij bijvoorbeeld niet meer kan voetballen en rennen. Hij beleefde vroeger veel plezier aan voetbal. Gelukkig is pieter nu weer helemaal beter. Maar de echte ‘oude’, zal hij niet meer worden.

Geniet van elke dag, het kan zo maar eens de laatste leuke dag (dat je kan rennen) zijn” – Pieter

Over de auteur

Roosmarie Beenhackker

Ik ben Roosmarie Beenhackker, 19 jaar en studeer Journalistiek op de Hogeschool Utrecht. Interviewen doe ik graag, maar het liefste sta ik op een groot podium te zingen. Hoe meer mensen, hoe beter.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *