Elias kwam met initiatief voor langste regenboogfietspad ter wereld op de Utrechtse campus

Elias kwam met initiatief voor langste regenboogfietspad ter wereld op de Utrechtse campus

527 meter lang, en daarmee het langste in regenboog gekleurde fietspad ter wereld. Een paar maanden geleden kwam Elias bij het naar de tram halte lopend op het idee voor het fietspad. De regenboogvlag staat voor inclusiviteit van alle groepen en genders van de maatschappij. Precies de boodschap die Elias meer wil zien op de campus. ‘Naast de bekende kleuren zal deze regenboog ook bruin en zwart bevatten. Deze vlag is nog inclusiever.’ Er komen een rode, oranje, gele, groene, blauwe, paarse, zwarte én bruine strook. En daarnaast, aan het einde van de vlag, een driehoek met zwart, bruin, lichtroze en blauw. Al deze kleuren zorgen voor een zo breed mogelijke representatie.

Toen Elias het idee kreeg reisde gelijk de vraag naar boven ‘waar moet ik beginnen om dit werkelijkheid te maken?!’. Hij deelde zijn plan met een aantal vrienden en kwam via via in contact met de juiste personen bij de gemeente Utrecht. Er zit meer dan driehonderd uur werk in de realisatie van zijn plan, maar nu wordt het toch echt werkelijkheid. En daar is Elias toch wel behoorlijk trots op. ‘Het fietspad is nu afgezet, ik zie dan die fietsers opkijken en sommige hebben al door wat het moet gaan worden.’ Over een paar dagen is het gehele fietspad in de regenboogkleuren geverfd. Naast het fietspad heeft de Hogeschool een uitgebreide agenda gemaakt met meerdere evenementen rondom het onderwerp inclusie.

Het fietspad op de campus is zo’n 600 meter lang, daarmee krijgt Utrecht de grootste regenboog vlag van de wereld. ‘Dat is zeker geen toeval, ik heb vooraf gegoogeld en kwam alleen een regenboogfietspad tegen in Australië. Ik dacht, dat kunnen wij wel beter!’. Als alles volgens de planning verloopt is aan het einde van deze week het fietspad klaar, hoelang de verf blijft liggen is niet bekend. Verslaggever Roeland Wendel sprak met Elias van Mourik over zijn wilde plan:

Over de auteur

Roeland Wendel

Journalist voor SVJ-media, AD.nl, Teenmag.nl

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *