Met Flamingo geblinddoekt de liefde vinden

Met Flamingo geblinddoekt de liefde vinden

Van links naar rechts: Mathijs, Sophie en Beert

De komst van corona zorgde voor het vertrek van de liefde. Tegenwoordig ontmoet je niet zomaar mensen. Maar daar brengen Mathijs Theodoridis, Sophie Porro en Beert Atsma verandering in met matching service Flamingo.

Flamingo is opgericht door drie Utrechtse studenten die elkaar kennen van een ondernemersvereniging en een gat in de markt zagen. Daar kwam Flamingo uit, een blind date service voor Utrechtse studenten, door Utrechtse studenten. De bedoeling is dat als iemand zich aanmeldt, hij een uitgebreide vragenlijst invult. Op basis van de uitkomsten worden duo’s gematcht en op blind date getuurd. Sophie was te horen in podcast van woensdag 9 juni, of het onderstaande item.

Studenten geven aan dat ze het jammer vinden dat je moeilijk nieuwe mensen ontmoet in deze tijd. Dat blijkt ook uit de date-cijfers: maar liefst 72 procent van de single studenten geeft aan niet te daten in coronatijd.

Dus weg met de dating apps en het lot van de liefde in de handen van een ander leggen. Het is een grandioos succes. Al 500 studenten hebben zich aangemeld en er komen elke dag weer nieuwe aanmeldingen bij. Het is dan ook best een opgave om al die mensen te matchen met hun toekomstige soulmate. Maar Sophie zegt dat het niet heel moeilijk is “We vinden de perfecte match op basis van wellicht gelijkenissen. We proberen echt een beeld te vormen van iemand. Dat klinkt best moeilijk, maar dat valt uiteindelijk wel mee. We hebben een vraag ertussen zitten ‘wat zou je doen als je spontaan een dag vrij zou krijgen?” Mensen geven dan hele verschillende antwoorden. De ene wil dan naar het strand kitesurfen en die zou bij wijze van het vliegtuig pakken naar een leuke stad en let’s go en de ander die zegt het hem leuk lijkt om wat te bakken of uitgebreid te koken of een boek te lezen. Dan zou ik niet die persoonlijkheden heel snel matchen.”

Andere studentensteden kunnen niet wachten tot Flamingo uitbreidt naar hun stad, maar voor nu blijft het trio zich focussen op Utrecht. Ze groeien nog steeds, maar voor nu is het nog niet haalbaar om uit te breiden. Flamingo is tot slot een bijbaan voor de Studenten. “We hebben al wat mensen in dienst genomen, maar het is heel lastig om de juiste mensen te vinden. Ze moeten onze visie en enthousiasme delen en we willen onze integriteit behouden. Als we er allemaal onze fulltime job van maken, kon het al uitgebreid zijn. Maar het blijft nu een leuk ding voor ernaast wat wel succes heeft behaald.”

Mathijs, Sophie en Beert kennen elkaar van een ondernemersplatform dat studenten stimuleert om te ondernemen. Daar hebben ze dus al een beetje kunnen proeven aan het ondernemerschap en nu kunnen ze oefenen in de praktijk met Flamingo.

Maar een date voor de eigenaren zelf zit er absoluut niet in. Zoals al in de podcast te horen hebben ze het motto “Don’t get high on your own supply.” Ze zijn dan ook erg voorzichtig met de privacy-gegevens van de mensen die zich aanmelden en vinden het dan ook niet netjes als ze daar zelf iets mee zouden doen. En dat schaadt het blind date concept. “Het gaat om een blind date. Het is de bedoeling dat je helemaal niets weet van die persoon.”

Student Thomas ging ook het avontuur aan. “Ik vond het doodeng.” Hij stond om vijf uur op de brug wachten tot iemand hem aan zou spreken. Vijf minuten later was het dan ook zo ver. Er kwam een meisje aanlopen met een zoekende blik, het was zijn date. Na twee uur wandelen in het centrum van Utrecht hebben ze nummers uitgewisseld en gingen ze uit elkaar. Hij heeft een super leuke avond gehad, maar een vervolgdate zat er toch niet in. “We verschilden toch te veel van elkaar, maar voor een avond was het leuk.”

Grote dromen zijn er zeker, maar voor nu vieren ze de kleine successen. “Voor nu hebben we besloten om het op vrijwillige insteek te maken en willen we eigenlijk het geld dat we ophalen met Flamingo terug ons eigen bedrijf steken om het beter te maken en dus ook in goede doelen te steken. We willen ook echt iets teruggeven aan de stad Utrecht.”

De liefde vinden is misschien toch dichterbij dan je denkt. Mocht je de stap durven nemen: Flamingo.

Wil je de podcast over liefde terugluisteren klik dan hier: Love is on air

Over de auteur

Lisa Wessels

Vanaf jongs af aan houdt ik me al met alles wat met politiek heeft te maken. Sinds ik beginnend journalist ben, ben ik ook opzoek naar de diepgang achter de politiek. Ik maak van geschreven verhalen tot podcasts tot beeldende producties. Ik sta altijd open voor nieuwe projecten en spannende uitdagingen. U kunt mij bereiken door te bellen op 0644356676 of via LinkedIn en Twitter

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *