Sporten voor een summerbody

Sporten voor een summerbody

Sportbenodigdheden voor een home workout. Foto: cottonbro via Pexels

Zon, zee, strand. Wat wil je nog meer? Over twee weken is het weer zomer. Voor de één, een mooi en rustgevend vooruitzicht, voor de ander een reden om hard te werken aan het krijgen van een ‘summerbody’. Maar hoe realistisch is het krijgen van een perfect zomerlichaam? 

Tegenwoordig wordt er een soort ideaalbeeld bedacht bij een summerbody. Je moet slank, gebruind, geschoren en gespierd zijn wil je in je bikini of zwembroek verschijnen op het strand. Althans, dat laat sociale media je denken. Ook zijn er online genoeg berichten met tips hoe je zo snel mogelijk de perfecte summerbody zou kunnen krijgen. Sommige berichten beweren zelfs dat dit binnen 30 dagen te bereiken is.

Ilse Groothuizen (21), is fanatiek bezig met sporten. Vorig jaar was het haar doel om een perfect zomerlichaam te krijgen en wilde ze zo dun mogelijk worden. ”Ik volg verschillende influencers op sociale media. Zij posten dan van die perfecte bikinifoto’s aan het strand. Ik wilde graag net zo dun zijn als hen.” Door verschillende oefeningen en workouts vanuit huis te doen, en bij te houden hoe veel calorieën ze at op een dag, probeerde Ilse af te vallen. Maar op een gegeven moment sloeg ze door en werd haar gedrag bijna ‘obsessief’. ”Wanneer ik op een dag voor mijn gevoel te weinig had bewogen, ging ik ‘s nachts nog sporten. Ook wilde ik door het calorieën tellen steeds minder eten.” Dit gedrag heeft zich bijna een jaar voorgedaan.

Inmiddels is Ilse tot het inzicht gekomen de term ‘summerbody’ bij ieder een ander beeld kan geven en dat het ideaalbeeld dat sociale media schetsen van een summerbody niet haalbaar is. ”De meeste influencers zetten er van die ‘perfecte plaatjes’ op. Negen van de tien keer staan ze daar poserend en forcerend op. Dat is geen realistisch beeld van een natuurlijk lichaam.”

Besef je dan ook dat je niet aan het ideaalbeeld van een summerbody hoeft te voldoen!

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *